meggyes-mákos gluténmentes kevert süti

Ennél egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető süteményt? Íme egy jó recept: meggyes-mákos gluténmentes kevert süti Enjoy free lisztkeverékkel.

MEGGYES-MÁKOS KEVERT SÜTEMÉNY HOZZÁVALÓI:

MEGGYES-MÁKOS GLUTÉNMENTES KEVERT SÜTI ELKÉSZÍTÉSE:

  • A 3 db egész tojást törd fel és verd habosra, majd add hozzá a nyírfacukrot (vagy a kristálycukrot) és a vaníliás cukrot. Az egészet alaposan keverd össze.
  • Az Enjoy free liszthez add hozzá, a mákot, a csipet sót és szitáld bele a gluténmentes sütőport, hogy ne legyen csomós. Az egészet keverd jól össze.
  • A tojásos-masszába keverd bele a lisztes keveréket, majd add hozzá a 2 dl tejet és keverd jól el a mákos süteménytésztát.
  • Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, szórd meg egyenletesen gluténmentes liszttel és öntsd bele a sütemény tésztáját.
  • A magozott meggy levét csepegtesd le majd szórd meg a megyszemekkel egyenletesen mákos süteménytésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsül a meggyes-mákos sütemény. Mielőtt kivennéd a sütőből a sütit végezz tűpróbát, hogy átsült-e a sütemény.
  • Tálalás előtt meghintheted porcukorral, de anélkül is finom és sokkal egészségesebb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.