Ennél egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető süteményt? Íme egy jó recept: meggyes-mákos gluténmentes kevert süti Enjoy free lisztkeverékkel.
MEGGYES-MÁKOS KEVERT SÜTEMÉNY HOZZÁVALÓI:
- 3 db egész tojás
- 20 dkg nyírfacukor vagy kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg mák (darált vagy egész, mindkettővel szuper)
- 35 dkg Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 2 dl tej
- csipet só
- zsiradék néhány evőkanál gluténmentes liszt a tepsi kikenéséhez
- kb. 5 marék friss magozott meggy
MEGGYES-MÁKOS GLUTÉNMENTES KEVERT SÜTI ELKÉSZÍTÉSE:
- A 3 db egész tojást törd fel és verd habosra, majd add hozzá a nyírfacukrot (vagy a kristálycukrot) és a vaníliás cukrot. Az egészet alaposan keverd össze.
- Az Enjoy free liszthez add hozzá, a mákot, a csipet sót és szitáld bele a gluténmentes sütőport, hogy ne legyen csomós. Az egészet keverd jól össze.
- A tojásos-masszába keverd bele a lisztes keveréket, majd add hozzá a 2 dl tejet és keverd jól el a mákos süteménytésztát.
- Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, szórd meg egyenletesen gluténmentes liszttel és öntsd bele a sütemény tésztáját.
- A magozott meggy levét csepegtesd le majd szórd meg a megyszemekkel egyenletesen mákos süteménytésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsül a meggyes-mákos sütemény. Mielőtt kivennéd a sütőből a sütit végezz tűpróbát, hogy átsült-e a sütemény.
- Tálalás előtt meghintheted porcukorral, de anélkül is finom és sokkal egészségesebb.