Gyorsan szeretnél sütni gluténmentes sütit? Próbáld ki ezt: egyszerű kakaós-túrós gluténmentes kevert süti. Más ismert elnevezései: tarka-barka túrós süti vagy boci szelet. Természetesen gluténmentesen rizsliszttel.
Egyszerű kakaós-túrós gluténmentes kevert süti hozzávalói:
- 1 db egész tojás
- 10 evőkanál kristálycukor
- 1,5 dl olaj vagy zsír
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 evőkanál rizsliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 25 dkg túró
- 1 db egész tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- a tepsi kikenéséhez: zsír és rizsliszt
Kakaós-túrós gluténmentes kevert sütemény elkészítése:
- Keverd alaposan össze a tojást és a 10 ek. kristálycukrot, majd add hozzá az olajat/zsírt, a tejet és ismét kevert jól el az elegyet.
- Keverd össze egy másik tálban a kakaóport, a rizslisztet és a szódabikarbónát.
- A cukros és a lisztes keveréket keverd jól össze és egy kizsírozott, rizsliszttel megszórt tepsibe terítsd bele a masszát.
- A túrót keverd össze 1 darab tojással, a 4 ek. cukorral és egy vaníliás cukorral. Ezt a túrós masszát kanalazd bele a tepsibe a kakaós tészta tetejére.
- 180 fokon 20-25 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.