Ha egy egyszerűen és egész gyorsan elkészíthető zamatos gm. sütireceptet keresel itt a megoldás: almás-mákos kevert gluténmentes sütemény.
Almás-mákos kevert gluténmentes sütemény hozzávalói:
- 20 dkg rizsliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált mák
- 4 db tojás
- 3 db alma
- 1 dl tej
- 0,5 dl étolaj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- opcionális: porcukor a tálaláshoz
Almás-mákos gluténmentes sütemény elkészítése:
- Keverd össze a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a gluténmentes sütőport, a csipet sót, a reszelt citromhéjat és a darált mákot.
- A tojásokat üsd fel egy másik tálba és verd őket csak sima egyszerű kézi habverővel kissé habosra.
- A felvert tojásokat keverd hozzá a száraz összetevők keverékéhez, majd keverd bele az 1 dl tejet és a 0,5 dl étolajat is.
- Az almákat hámozd meg, negyedeld el, távolítsd el a csumájukat és reszeld le nagy lyukú reszelőn és keverd bele a mákos tésztamasszába.
- A tepsit kend ki zsiradékkal, szórd meg egyenletes rizsliszttel, öntsd bele a tésztát és egyengesd el benne.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt átsül az almás-mákos kevert gluténmentes sütemény. Mielőtt kivennéd a tepsit a sütőből végezz tűpróbát.
- Ez az adag tészta egy 32 x 19 cm-es tepsibe megfelelő adag.
- Tálalás előtt szitálj a sütire porcukrot.