egyszerű gluténmentes kevert sütemény, almás mákos

Almás-mákos kevert gluténmentes sütemény

Ha egy egyszerűen és egész gyorsan elkészíthető zamatos gm. sütireceptet keresel itt a megoldás: almás-mákos kevert gluténmentes sütemény.

Almás-mákos kevert gluténmentes sütemény hozzávalói:

Almás-mákos gluténmentes sütemény elkészítése:

  • Keverd össze a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a gluténmentes sütőport, a csipet sót, a reszelt citromhéjat és a darált mákot.
  • A tojásokat üsd fel egy másik tálba és verd őket csak sima egyszerű kézi habverővel kissé habosra.
  • A felvert tojásokat keverd hozzá a száraz összetevők keverékéhez, majd keverd bele az 1 dl tejet és a 0,5 dl étolajat is.
  • Az almákat hámozd meg, negyedeld el, távolítsd el a csumájukat és reszeld le nagy lyukú reszelőn és keverd bele a mákos tésztamasszába.
  • A tepsit kend ki zsiradékkal, szórd meg egyenletes rizsliszttel, öntsd bele a tésztát és egyengesd el benne.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt átsül az almás-mákos kevert gluténmentes sütemény. Mielőtt kivennéd a tepsit a sütőből végezz tűpróbát.
  • Ez az adag tészta egy 32 x 19 cm-es tepsibe megfelelő adag.
  • Tálalás előtt szitálj a sütire porcukrot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük