Gluténmentes, tejmentes és még cukormentes is: mákos-almás pite. Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom és mutatós.
Gluténmentes mákos almás pite hozzávalói:
- 3 db tojás
- 3 ek. eritrit
- 3 ev. darált mák
- zsiradék
- rizsliszt
- 1 kg reszelt alma
- 2 ek. eritrit
- víz
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1 cs. (20 g) étkezési zselatin
Rizslisztes mákos almás pite elkészítése:
- Válaszd ketté a tojásokat. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd add hozzá az eritritet és robotgéppel verd tovább, majd add hozzá a tojások sárgáját és aztán a darált mákot is. Az egész masszát keverd homogénné.
- Öntsd a tésztát zsírozott, rizslisztezett kerek (22-24 cm átmérőjű) tortaformába és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd meg.
- A tészta fel fog fújódni, aztán a sütőből kivéve szépen lassan összeesik.
- A csomag zselatint 1,5-2 dl vízben melegítsd össze, de nem forrald fel.
- Az almát hámozd meg és reszeld le. Ízesítsd fahéjjal és eritrittel, majd add hozzá a felmelegített zselatint. Jól forgasd össze az egészet.
- Ha kihűlt a tészta kanalazd rá az almás masszát.
- Tedd az almás mákos pitét a hűtőbe minimum 2-3 órára, hogy tálalás előtt megdermedjen.