Sok zöldséget, ezáltal rostot és vitamint tartalmaz, finom és laktató. Próbáld ki: gluténmentes brokkolipizza, nem csak gluténérzékenyeknek!
Gluténmentes brokkolipizza hozzávalói 2 fő részére:
- 50 dkg friss brokkoli (közepes fej brokkoli)
- 2 db egész tojás
- 40 g parmezán sajt
- 1 gerezed zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
- csipet őrölt bors
- 2 dl paradicsompüré
- oregánó
- bazsalikom
- néhány szelet sonka / szalámi / füstölt-főtt tarja stb.
- reszelt sajt (trappista, cheddar, mozzarella, bármi ami rendelkezésedre áll)
Brokkolipizza elkészítése:
- A brokkolit vágd darabokra tedd bele a késsel turmixba és aprítsd össze.
- Add hozzá a 2 db egész tojást, a zúzott fokhagymát, a sót és az őrölt borsot és reszelt bele a parmezánt. Az egészet alaposan dolgozd össze.
- Egy tepsitbe fektess sütőpapírt, a brokkolis masszát oszd el két részre, majd kanalazd át a sütőpapírra és egyengesd el kör vagy téglalap alakúra, úgy, hogy kb. fél cm magasságú legyen a brokkolis alap.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt süsd át.
- Ha az alap elkészült vedd ki és kanalazd rá a paradicsompürét, szórd meg az oregánóval és a bazsalikommal, majd fektesd rá a feltétet (szalámi, sonka, tarja stb.) és végül szórd meg a reszelt sajttal.
- Tedd vissza a sütőbe és süsd át a brokkolipizzát a feltéttel. Amikor a sajt aranybarnává sül, vedd ki.
- Ha kissé meghűlt kés segítségével vedd le a sütőpapírról.