rizses csoki

Mi az? Elkészítése roppant egyszerű, csak néhány egyszerű alapanyagra van hozzá szükséged és sokunk gyerekkorát idézi? Rizses csoki!

Rizses csoki hozzávalói:

Puffasztott rizses csokoládé elkészítése:

  • Tedd fel főni a vizet a kristálycukorral és a vajjal. Forrald fel, hagyd hogy habozzon. Nem szükséges sűrűre főzni, a lényeg, hogy egyneművé melegedjen a cukros keverék. Ezután vedd le a tűzről.
  • Keverd össze a tejport, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd kézi habverő segítségével óvatosan keverd bele a cukros vajas elegybe. Azért szükséges az óvatosság, hogy ne legyen csomós a keverék, amikor hozzáadod a cukros masszához a tejport és a kakóport.
  • Végül add hozzá a puffasztott rizst is és alaposan keverd össze a masszát.
  • Öntsd a csokis masszát őzgerincformába vagy kisebb folpackkal borított tepsibe.
  • Minimum 4 órán át hűtsd hűtőben mielőtt felszeleteled vagy feldarabolod.

További sütés nélkül készíthető gluténmentes édességek, desszertek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük