Finom és mutatós ebédet szeretnél prezentálni? Végy néhány szelet karajt, némi brokkolit és készítsd el ezt a receptet: brokkolis sertésrolád.
Brokkolis sertésrolád hozzávalói:
- 8-10 szelet sertéskaraj
- 8-16 szelet bacon szalonna
- kb. 30 dkg brokkoli
- 6 evőkanál natúr krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- olívaolaj
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 kis pohár tejföl
- 2 csapott evőkanál gluténmentes étkezési keményítő (rizsliszttel, gm. lisztkeverékkel helyettesíthető)
- só
- bors
- kb. 2 evőkanál méz
Brokkolis sertésrolád elkészítése:
- A karajszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd a hússzeletek mindkét oldalát.
- A brokkolit sós vízben 3-4 perc alatt főzd roppanósra. Ha elkészült szűrd le és csepegtesd le róla a vizet.
- A krémsajtot keverd össze a zúzott fokhagymával, kevés sóval és borssal, majd keverd bele a kihűlt brokkolit.
- Terítsd ki a karajszeleteket, halmozz rájuk a sajtos-brokkolis töltelékből, majd csavard fel őket szorosan. Mindegyik tekercsre tekerj 1-2 szelet bacon szalonnát. Ha szükséges fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsd a tekercseket.
- Serpenyőben melegíts olívaolajat és közepes lángon a tekercseket süsd körbe. Mind a négy oldalukat 5-5 percig süsd.
- Miután 20 perc alatt körbesütötted a tekercseket, öntsd a serpenyőbe a bort és a balzsamecetet és 15 percig párold fedő alatt az egészet.
- Vedd ki a karajtekercseket és serpenyőben maradt folyadékhoz add hozzá a tejfölt és szitáld bele az étkezési keményítőt. Keverd jól össze, édesítsd mézzel és ha szükséges sózd és borsozd.
- Tedd vissza a hústekercseket, fedő alatt néhány percig takarékon melegítsd össze az ételt.
Jó étvágyat!