Nem tudod mit kezdj a megmaradt húslevessel? Végy egy fej brokkolit és készítsd krémlevest: fokhagymás brokkolikrémleves húsleves alaplével!
Fokhagymás brokkolikrémleves hozzávalói:
- 1 evőkanál zsiradék
- 1 db vöröshagyma
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 8-10 dl húsleves alaplé
- 30 dkg brokkoli
- 1 db közepes méretű burgonya
- só ízlés szerint
- 1 csipet bors
- 20 ml fehérbor
Fokhagymás brokkolikrémleves húsleves alaplével elkészítése:
- A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg és aprítsd fel. A brokkolit mosd meg és szedd rózsáira, a burgonyát hámozd meg, mosd meg és kockázd fel.
- A zsiradékon közepes hőn kezd el fonnyasztani a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd 2 perc múlva, amikor kezdene pirulni, öntsd rá a húsleves alaplevet és forrald össze.
- Ha forrni kezd tedd bele a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott krumplit. Az alaplében főzd puhára a zöldségeket.
- Ha a zöldségek megpuhultak turmixold össze a leves tartalmát egyneművé, majd tedd vissza a tűzre. Ízesítsd a borral és ha szükséges sózd és borsozd.
- Tálalhatod a brokkolileves gluténmentes grissinivel, sajtkoronggal, pirított hagymával, sült baconnel, gluténmentes krutonnal stb.