sajtos tejszínes sült brokkoli

Zöldséges, húsmentes ételre vágysz, amihez nem kell túl sok alapanyag és könnyen elkészíthető? Ne keress tovább! A megoldás sajtos-tejszínben sült brokkoli.

Sajtos tejszínben sült brokkoli hozzávalói:

Sajtos tejszínben sült brokkoli elkészítése:

  • A brokkolit mosd meg szedd rózsáira, a sárgarépát hámozd meg és karikázd fel. A két zöldséget együtt párold meg.
    Ha a brokkoli fagyasztott, csak akkor tedd a répa mellé a párolóedénybe, ha a répa már majdnem puha.
  • Egy hőálló edényt vajazz ki és teregesd el benne a megpárolt brokkolirózsákat és sárgarépakarikákat.
  • A lila hagymát pucold meg, vágd ketté és szeleteld fel. A lila hagymaszeleteket szórd rá a tepsiben lévő zöldségekre.
  • A 2 db egész tojást verd habosra, majd keverd hozzá a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket: a sót, a borsot, a római köményt és a chilit. A tejszínes elegyet öntsd rá a zöldségekre.
  • Végül szórd meg a tetejét a reszelt sajttal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a zöldséges ételt. Amikor a tejszínes mártás elkezd szilárdulni és a sajt egyenletesen pirulni a sült brokkoli elkészült. Ez kb. 20-25 perc.
  • Remekül passzol hozzá a főtt quinoa köret, a jázmin rizs, a basmati rizs, a barna rizs stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük