Zöldséges, húsmentes ételre vágysz, amihez nem kell túl sok alapanyag és könnyen elkészíthető? Ne keress tovább! A megoldás sajtos-tejszínben sült brokkoli.
Sajtos tejszínben sült brokkoli hozzávalói:
- 50 dkg brokkoli
- 1 fej lila hagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db tojás
- 4 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- csipet bors
- 1 kávéskanál római kömény
- csipet chili
- 10 dkg reszelt sajt
- vaj
Sajtos tejszínben sült brokkoli elkészítése:
- A brokkolit mosd meg szedd rózsáira, a sárgarépát hámozd meg és karikázd fel. A két zöldséget együtt párold meg.
Ha a brokkoli fagyasztott, csak akkor tedd a répa mellé a párolóedénybe, ha a répa már majdnem puha. - Egy hőálló edényt vajazz ki és teregesd el benne a megpárolt brokkolirózsákat és sárgarépakarikákat.
- A lila hagymát pucold meg, vágd ketté és szeleteld fel. A lila hagymaszeleteket szórd rá a tepsiben lévő zöldségekre.
- A 2 db egész tojást verd habosra, majd keverd hozzá a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket: a sót, a borsot, a római köményt és a chilit. A tejszínes elegyet öntsd rá a zöldségekre.
- Végül szórd meg a tetejét a reszelt sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a zöldséges ételt. Amikor a tejszínes mártás elkezd szilárdulni és a sajt egyenletesen pirulni a sült brokkoli elkészült. Ez kb. 20-25 perc.
- Remekül passzol hozzá a főtt quinoa köret, a jázmin rizs, a basmati rizs, a barna rizs stb.