Csak néhány egyszerű hozzávaló szükséges ennek a gluténmentes desszertnek az elkészítéséhez, valamint kétszer 10 perc és egy kis türelem, de megéri: kávés-csokis panna cotta.
Kávés-csokis panna cotta hozzávalói 4 fő részére:
A fehér panna cotta réteghez:
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 g étkezési zselatin
A barna panna cotta réteghez:
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 5 dkg tejcsokoládé
- 3 evőkanál instant kávé
- 1 dkg kristálycukor
- 2 g étkezési zselatin
Kávés-csokis panna cotta elkészítése:
- Az étkezési zselatin csomagolásán található utasítás szerint keverd el a zselatint néhány evőkanál vízzel és tedd félre. Itt rögtön előkészítheted egyben a fehér és a kávés réteg zselatinját. Tehát a 10 g étkezési zselatint keverd össze 5 evőkanál vízzel.
- Készítsd el a fehér panna cottát. Keverd össze a 3-3 dl tejet és tejszínt és kezd el felmelegíteni. Ha forrni kezd vedd le a tűzről, add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a vízzel keverd étkezési zselatin 3/4-ét. Kevergesd addig, amíg a zselatin csómó el nem olvad benne, majd öntsd a tejszínes elegyet 4 pohárba szét. Ezután tedd be a hűtőbe dermedni. Ha gyorsítani szeretnéd a megszilárdulás folyamatát, akkor tedd be a fagyasztóba.
- Ha a fehér réteg megdermedt készítsd el a kávés réteget. Ismét melegítsd össze az 1-1 dl tejszínt és tejet, add hozzá a tejcsokoládét, a kristálycukrot és az instant kávét. Ha a tejcsoki elolvadt vedd le a tűzről és a korábban elkészített zselatint is add hozzá. Ezzel addig keverd, amíg el nem olvad benne. Tedd félre kicsit hűlni.
- Ha kissé meghűlt a kávés panna cotta, öntsd a 4 pohárba a megdermedt fehér réteg tetejére.
- Tálalás előtt nyomhatsz rá tejszínhabot, de anélkül is igen-igen finom desszert.