gluténmentes köret, rizsköret, köret rizs helyett

Aszalt paradicsomos rizs

Imádod a rizst, de unod már a sima rizsköretet és a rizi-bizit? Készítsd el most kicsit másképpen! Új ötlet: aszalt paradicsomos rizs.

Aszalt paradicsomos rizs hozzávalói:

Aszalt paradicsomos rizs elkészítése:

  • Ehhez a mennyiséghez egy minimum 1,5 literes lábast használj.
  • A zsiradékot melegítsd meg és öntsd bele a rizst.
  • Mérsékelt tűzön kevergesd a rizst a zsiradékon és amikor kezd pirulni öntsd hozzá a vizet, add hozzá a sót és az apró kockákra vágott aszalt paradicsomot.
  • Fedő alatt kezd el főzni. Amikor forrni kezd vedd le takarékra a lángot.
  • Kb. 15 perc múlva láthatod,, hogy a rizs a víz nagy részét felszívja. Amikor már csak kevés folyadék marad az edény alján zárd el a gázt és hagyd, hogy a rizs állásában magába szívja a maradék nedvességet.
  • Tálalás előtt ha kell sózz utána.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük