Imádod a rizst, de unod már a sima rizsköretet és a rizi-bizit? Készítsd el most kicsit másképpen! Új ötlet: aszalt paradicsomos rizs.
Aszalt paradicsomos rizs hozzávalói:
- 20 dkg rizs (ez kb. 2 dl)
- 4 dkg zsíradék
- 1 kk. só
- 4 dl víz
- 5-10 dkg aszalt paradicsom
Aszalt paradicsomos rizs elkészítése:
- Ehhez a mennyiséghez egy minimum 1,5 literes lábast használj.
- A zsiradékot melegítsd meg és öntsd bele a rizst.
- Mérsékelt tűzön kevergesd a rizst a zsiradékon és amikor kezd pirulni öntsd hozzá a vizet, add hozzá a sót és az apró kockákra vágott aszalt paradicsomot.
- Fedő alatt kezd el főzni. Amikor forrni kezd vedd le takarékra a lángot.
- Kb. 15 perc múlva láthatod,, hogy a rizs a víz nagy részét felszívja. Amikor már csak kevés folyadék marad az edény alján zárd el a gázt és hagyd, hogy a rizs állásában magába szívja a maradék nedvességet.
- Tálalás előtt ha kell sózz utána.