gluténmentes köret, rizsköret, köret rizs helyett

Aszalt paradicsomos rizs

Aszalt paradicsomos rizs

Aszalt paradicsomos rizs hozzávalói:

Aszalt paradicsomos rizs elkészítése:

  • Ehhez a mennyiséghez egy minimum 1,5 literes lábast használj.
  • A zsíradékot melegítsd meg és öntsd bele a rizst.
  • Mérsékelt tűzön kevergesd a rizst a zsíradékon és amikor kezd pirulni öntsd hozzá a vízet, add hozzá a sót és az apró kockákra vágott aszalt paradicsomot.
  • Fedő alatt kezd el főzni. Amikor forrni kezd vedd le takarékra a lángot.
  • Kb. 15 perc múlva a rizs elfővi a leve nagy részét. Amikor már csak kevés folyadék marad az edény alján zárd el a gázt és hagyd, hogy a rizs állásában magába szívja a maradék nedvességet.
  • Tálalás előtt ha kell sózz utánna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük