A franciasaláta gluténmentesen éppúgy megfelel a húsok mellé köretnek, mint a komplett főétel mellé salátának. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Gluténmentes franciasaláta hozzávalói:
A franciasaláta öntetéhez:
- 2 pohár tejföl
- 4 evőkanál gluténmentes majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 0.5 teáskanál kristálycukor
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál citromlé
Franciasaláta elkészítése gluténmentesen:
- A zöldborsót, a sárgarépát és a burgonyát pucold meg, majd a répát és a krumplit kockázd fel kb. 1 x 1 cm-es darabokra. Ha fagyasztott franciasaláta alapanyaggal dolgozol, akkor ezt megúsztad. A zöldségeket tedd fel főni bő vízbe és főzd őket puhára, majd szűrd le a vizet róla.
- Pucold meg az almát is és csemegeuborkával együtt kockázd fel szintén kb. 1 x 1 cm-es darabokra .
- Ha a borsó, répa, burgonya kihűlt add hozzá a felkockázott almát és csemegeuborkát és készítsd el az öntetet.
- Az öntethez keverd jól össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a cukrot, a sót és a citromlevet. Majd öntsd a zöldségekre és óvatosan keverd össze az egészet.
- Hidegen tálald. Tálaláskor díszítheted főtt tojással, zöld fűszerekkel, friss zöldségekkel, csemegeuborkával stb.