A csirkeszárny nem csupán a húsleves kiváló alapanyaga, különböző fűszerekkel inycsiklandó főétel készíthető belőle: zamatos sült csirkeszárnyak.
Zamatos sült csirkeszárnyak hozzávalói:
- 8 db csirkeszárny
- 1 ek. só
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 kk. őrölt bors
- 1 kk. fahéj
- kevés őrölt szegfűszeg
- kevés őrölt szegfűbors
- késhegynyi csipős pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. gyömbérpor vagy 1 db friss gyömbér
- 4 ek. olívaolaj
- 1 ek. méz
Zamatos sült csirkeszárny elkészítése:
- Mosd meg alaposan a csirkeszárnyakat és fektesd őket szorosan egy tepsibe.
- A fűszereket – só, kömény, bors, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és csipős pirospaprika – keverd jól össze a lereszelt vagy zúzott fokhagymával, a gyömbérrel, majd add hozzá az olívaolajat és a mézet. Az egészet dolgozd jól össze.
- A csirkeszárnyakat kend meg a fűszeres páccal.
- Takard le a szárnyakat és hagyd őket minimum 1 órán át szobahőmérsékleten pácolódni. Minél több ideig pácolódnak, annál jobban átveszik a csirkeszárnyak a fűszeres zamatot.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a bepácolt csirkeszárnyakat. Kb. 30-35 perc alatt szépen átsül.
- A sült csirkeszárnyak mellé kiváló köret a főtt quinoa, a barna rizs, a jázmin rizs, a petrezselymes burgonya, az osztrák krumplisaláta stb.