csirkeszárny recept, sült csirkeszárny

A csirkeszárny nem csupán a húsleves kiváló alapanyaga, különböző fűszerekkel inycsiklandó főétel készíthető belőle: zamatos sült csirkeszárnyak.

Zamatos sült csirkeszárnyak hozzávalói:

Zamatos sült csirkeszárny elkészítése:

  • Mosd meg alaposan a csirkeszárnyakat és fektesd őket szorosan egy tepsibe.
  • A fűszereket – só, kömény, bors, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és csipős pirospaprika – keverd jól össze a lereszelt vagy zúzott fokhagymával, a gyömbérrel, majd add hozzá az olívaolajat és a mézet. Az egészet dolgozd jól össze.
  • A csirkeszárnyakat kend meg a fűszeres páccal.
  • Takard le a szárnyakat és hagyd őket minimum 1 órán át szobahőmérsékleten pácolódni. Minél több ideig pácolódnak, annál jobban átveszik a csirkeszárnyak a fűszeres zamatot.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a bepácolt csirkeszárnyakat. Kb. 30-35 perc alatt szépen átsül.
  • A sült csirkeszárnyak mellé kiváló köret a főtt quinoa, a barna rizs, a jázmin rizs, a petrezselymes burgonya, az osztrák krumplisaláta stb.

További gluténmentes csirkés receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük