Köretként húsok vagy grillsajt mellé, könnyű vacsoraként, délutáni ropogtatni valóként is remek. Mi lehet ez? Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal.
Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal hozzávalói:
Sütőben sült cukkinicsíkok elkészítése:
- Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét, vágd nem túl hosszú kb. 10-12 cm-es darabokra.
- Negyedeld el a cukkinihasábokat, vágd ki a magokat és a puha középső részét.
- A negyedeket még mérettől függően vágd kettő-három részre, így könnyebben átsül.
- Sózd le a cukkinidarabokat és 10 perc után törölgesd le a nedvességet róluk.
- Fektesd a cukkinidarabokat sütőpapírral borított tepsibe és ízlés szerint fűszerezd őket. Használhatsz sót, borsot, zöldfűszereket, fokhagymát, bármit, ami kéznél van és szeretitek.
- Ezután reszelj a tetejére parmezánt vagy más karakteres ízű sajtot.
- 180 fokon kb. 15 perc alatt süsd meg.
- Fogyasztható köretként, magában is, de még finomabb, ha valamilyen mártással (fehérboros-citromos mártás, metélőhagyma mártás, tartármártás) tálalod.