könnyű vacsora, cukkinis receptek, gluténmentes étel

Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal

Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal

Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal hozzávalói:

  • cukkini
  • fűszerek, fűszersók ízlés szerint
  • parmezán vagy másféle sajt

Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal elkészítése:

  • Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét, vágd nem túl hosszú kb. 10-12 cm-es darabokra.
  • Negyedeld el a cukkinihasábokat, vágd ki a magokat és a puha középső részét.
  • A negyedeket még mérettől függően vágd kettő-három részre, így könnyebben átsül.
  • Sózd le a cukkinidarabokat és 10 perc után törölgesd le a nedvességet róluk.
  • Fektesd a cukkinidarabokat sütőpapírral borított tepsibe és ízlés szerint fűszerezd őket. Használhatsz sót, borsot, zöldfűszereket, fokhagymát, bármit, ami kéznél van és szeretitek.
  • Ezután reszelj a tetejére parmezánt vagy más karakteres ízű sajtot.
  • 180 fokon kb. 15 perc alatt süsd meg.
  • Fogyasztható köretként, magában is, de még finomabb, ha valamilyen mártással (fehérboros-citromos mártás, metélőhagyma mártás, tartármártás)  tálalod.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük