Egy izgalmas tavaszi levest szeretnél készíteni, ami ráadásul gluténmentes is? Tippünk: medvehagymaleves húsleves alaplével.
Medvehagymaleves húsleves alaplével hozzávalói:
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 ek. zsiradék
- 1 db nagy burgonya
- medvehagyma
- húsleves alaplé
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
Medvehagymaleves elkészítése:
- A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. A medvehagymát mosd meg és távolítsd el a hibás részeket. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
- A zsiradékon párold meg az apróra vágott vöröshagymát.
- Ha már puhul a vöröshagyma add hozzá a felaprított medvehagymát és 2 perc után a megpucolt, felkockázott burgonyát. Néhány percen át párold fedő alatt a zöldségeket.
- Pár perc párolás után öntsd rá a húsleves alaplevet a zöldségekre, maj, sózd és borsozd. A készülő levest lefedve főzd 15-20 percig, míg a krumplik puhára főnek.
- A főzőedény tartalmát turmixold össze egyneművé, majd tedd vissza a tűzre és add hozzá a főzőtejszínt. A medvehagymalevest további 1-2 percig még főzd, majd ha újra forrni kezd zárd el a gázt.
- Ha kissé meghűlt kóstold meg és ha szükséges utólag sózd és borsozd.
- A medvehagymalevest tálalhatod akár sajtropogóssal, kolbász chipsszel, gluténmentes grissinivel, gluténmentes levesgyönggyel.