gluténmentes receptek, krémleves, gluténmentes leves

Medvehagymaleves húsleves alaplével

Egy izgalmas tavaszi levest szeretnél készíteni, ami ráadásul gluténmentes is? Tippünk: medvehagymaleves húsleves alaplével.

Medvehagymaleves húsleves alaplével hozzávalói:

Medvehagymaleves elkészítése:

  • A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. A medvehagymát mosd meg és távolítsd el a hibás részeket. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
  • A zsiradékon párold meg az apróra vágott vöröshagymát.
  • Ha már puhul a vöröshagyma add hozzá a felaprított medvehagymát és 2 perc után a megpucolt, felkockázott burgonyát. Néhány percen át párold fedő alatt a zöldségeket.
  • Pár perc párolás után öntsd rá a húsleves alaplevet a zöldségekre, maj, sózd és borsozd. A készülő levest lefedve főzd 15-20 percig, míg a krumplik puhára főnek.
  • A főzőedény tartalmát turmixold össze egyneművé, majd tedd vissza a tűzre és add hozzá a főzőtejszínt. A medvehagymalevest további 1-2 percig még főzd, majd ha újra forrni kezd zárd el a gázt.
  • Ha kissé meghűlt kóstold meg és ha szükséges utólag sózd és borsozd.
  • A medvehagymalevest tálalhatod akár sajtropogóssal, kolbász chipsszel, gluténmentes grissinivel, gluténmentes levesgyönggyel.

További izgalmas gluténmentes levesek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük