Sütés nélkül, egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszertet keresel? Íme egy kedvelt olasz desszert, amit mindenki szeret: tiramisu gluténmentesen.
Gluténmentes tiramisu hozzávalói:
- 4 db tojás
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 15 dkg porcukor
- 1 doboz gluténmentes babapiskóta
- 3 dl kávé
- gluténmentes kakaópor
- 1 dl rum
Tiramisu elkészítése gluténmentesen:
- A tojásokat válaszd ketté. A tojásfehérjéket verd kemény habbá.
- Főzz egy nagy adag kávét.
- A tojássárgáját keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a rumot és a mascarponét. Keverd addig, amíg sima és kissé habos nem lesz.
- Keverd bele óvatosan a masszába a korábban felvert tojásfehérjehabot.
- A kávéba mártogasd bele a babapiskótákat úgy, hogy a gluténmentes babapiskóták félig átázzanak, majd helyezd bele egy kisebb tepsi aljába egy sorba.
- Erre öntsd / kanalazd rá a krém felét.
- Ezt a babapiskótás, krémes műveletet ismételd meg. Egy sor kávés babapiskóta, majd rá a tojásos mascarponehab.
- Végül szitálj gluténmentes kakaóport a gluténmentes tiramisu tetejére.
- Minimum 2 órát állni hagyjuk, tálalás előtt a tetejére kakaóport szórunk.
- A tiramisu szigorúan hűtőben tartandó, hiszen nyers tojás van benne!
További sütés nélkül készíthető gluténmentes desszertek:
- Joghurttorta gluténmentesen görög joghurtból
- Banános habos kávé
- Ribizlis mascarponehab
- Túrós pohárdesszert gyümölccsel
- Klasszikus madártej liszt nélkül
- Citromos kölespuding
- Gluténmentes keksztekercs
- Chiamagpuding mandulatejjel és őszibarackkal
- Mogyorókrémes pohárdesszert gluténmentesen
- Ribizlis ricottatorta gluténmentesen
Azt gondolom, hogy egy tiramisut összeállítani nem ördöngösség, de kell egy tuti recept a sikerhez. Na, ez a tuti recept!