Valami nagyon egyszerűen elkészíthető és isteni desszertre vágsz, ami szuperül is mutat? Ezt próbáld ki: mogyorókrémes pohárdesszert gluténmentesen. Csak 4 egyszerű alapanyag kell hozzá, tényleg nagyon hamar és egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, mindenki imádni fogja. Az alábbi mennyiségek 4 adag pohárkrémre elegendőek.
Mogyorókrémes pohárdesszert gluténmentesen hozzávalói:
- 20 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone krémsajt
- 4 dl habtejszín
- 25 dkg gluténmentes mogyorókrém
- 1 kávéskanál porcukor
- díszítésnek őrölt fahéj, kakaópor, cukorgyöngy, tortadara bármi vagy semmi 🙂
Mogyorókrémes pohárdesszert gluténmentesen elkészítése:
- A natúr ízű krémsajtot keverd el alaposan a mogyorókrémmel.
- A habtejszínt verd kemény habbá, majd kb. a 3/4-ét óvatosan forgasd bele a krémsajtos – mogyorókrémes masszába.
- A maradék tejszínhabra szitáld rá a porcukrot, hogy ne legyen benne csomók, majd óvatosan keverd el benne, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg.
- A krémsajtos – mogyorókrémes – habtejszínes keveréket kanalazd bele 4 desszertes pohárba, tálkába, majd a porcukros tejszínhabot is kanalazd a pohárdesszertek tetejére.
- Nem feltétlenül kell díszíteni a desszertet, mert így is mutatós és finom. Azonban ha szükségét érzed szitálhatsz a pohárdesszertek tetejére kevés őrölt fahéjat vagy kakaóport, megszórhatod cukorgyönggyel, tortadarával stb. vagy tehetsz rájuk néhány szem gyümölcsöt.