gluténmentes torta, ricottatorta, gluténmentes recept

Sütés nélkül, bármilyen rendelkezésre álló idénygyümölccsel elkészíthető sütemény. Ráadásul gluténmentes. Ribizlis ricottatorta gluténmentesen.

Ribizlis ricottatorta gluténmentesen hozzávalói:

Alaphoz:

  • 25 dkg gluténmentes kekszmorzsa
  • 10 dkg vaj

Ricottakrémhez:

Ricottatorta gluténmentesen elkészítése:

  • A kekszmorzsát keverd össze a puha vajjal és egyenletesen oszlasd el a tortaformában, majd le kanál segítségével. Törekedj arra, hogy nagyjából egyenletes legyen a kilapított felület.  Tedd be a hűtőbe, mire a további lépeseket elvégzed megfelelő lesz a torta kekszes alapja is.
  • Forrald fel az 1 dl vizet és keverd el benne jól a zselatinport, majd tedd félre, míg összeállítod a ricottakrém többi elemét.
  • A habtejszínt verd habbá.
  • A ricottát keverd el a mézzel és a citrom levével, óvatosan keverd bele a felvert tejszínhabot. Mézből és citromból használhatsz többet-kevesebbet az előírt mennyiségnél, ízesítsd ízlésed szerint a ricottát.
  • Ezután keverd bele evőkanalanként a langyosra hűlt, csomómentes zselatinos elegyet és végül a gyümölcsöt.
  • Öntsd a masszát a morzsás tészta tetejére és tedd az egészet a hűtőbe. Néhány óra alatt meg fog szilárdulni.

További gluténmentes torták receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük