Sütés nélkül, bármilyen rendelkezésre álló idénygyümölccsel elkészíthető sütemény. Ráadásul gluténmentes. Ribizlis ricottatorta gluténmentesen.
Ribizlis ricottatorta gluténmentesen hozzávalói:
Alaphoz:
- 25 dkg gluténmentes kekszmorzsa
- 10 dkg vaj
Ricottakrémhez:
- 1 púpos evőkanál étkezési zselatin
- 1 dl víz
- 25 dkg ricotta
- 2 dl habtejszín
- 1 db citrom leve
- kb. 10 dkg méz
- 30 dkg ribizli
Ricottatorta gluténmentesen elkészítése:
- A kekszmorzsát keverd össze a puha vajjal és egyenletesen oszlasd el a tortaformában, majd le kanál segítségével. Törekedj arra, hogy nagyjából egyenletes legyen a kilapított felület. Tedd be a hűtőbe, mire a további lépeseket elvégzed megfelelő lesz a torta kekszes alapja is.
- Forrald fel az 1 dl vizet és keverd el benne jól a zselatinport, majd tedd félre, míg összeállítod a ricottakrém többi elemét.
- A habtejszínt verd habbá.
- A ricottát keverd el a mézzel és a citrom levével, óvatosan keverd bele a felvert tejszínhabot. Mézből és citromból használhatsz többet-kevesebbet az előírt mennyiségnél, ízesítsd ízlésed szerint a ricottát.
- Ezután keverd bele evőkanalanként a langyosra hűlt, csomómentes zselatinos elegyet és végül a gyümölcsöt.
- Öntsd a masszát a morzsás tészta tetejére és tedd az egészet a hűtőbe. Néhány óra alatt meg fog szilárdulni.