gluténmentes citromos kölespuding

Ezt a finomságot reggelire, tízóraira, uzsonnára, vacsorára is fogyaszthatod, de akár desszertként is megállja a helyét. Citromos kölespuding, ráadásul gluténmentes.

Citromos kölespuding hozzávalói:

Citromos kölespuding elkészítése:

  • A kölest mosd át alaposan. Többször egymás után öblítsd át vízzel, amíg a róla leöntött víz szinte tiszta nem lesz. Ez azért fontos, hogy ne legyen majd kesernyés ízű a kölespuding.
  • Egy nagyobb edényben tedd fel főni a tejjel és a sóval a kölest. Amikor már kezdi a köles magába szívni a tejet, add hozzá a tejszínt és a vaníliás cukrot.
  • Ha a köles már majdnem felszívta az összes folyadékot, de még nem elég puha önts rá kevés vizet és főzd tovább. Ha szükséges még önts rá vizet.
  • Akkor jó a köles ha az állaga ragacsos.
  • Ha elkészült keverd hozzá a mézet és a citrom reszelt héját és levét.
  • Néhány kicsi formát vizezz meg és kanalazd bele a kölespudingot. A végén nyomkodd kicsit bele.
  • Néhány órára tedd a hűtőbe.
  • Tálalás előtt fordítsd ki egy tányérra a kölespudingot.
  • Tálalhatod befőttel, kompóttal, lekvárral, friss gyümölccsel, porcukorral megszórva, tejszínhabbal stb. A fantáziádra van bízva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük