gluténmentes desszert, gm süti

Nem sikerült a saját készítésű gluténmentes kekszed? Sebaj! Ki ne dobd! Készíts belőle másik sütit. A megoldás: gluténmentes keksztekercs!

Gluténmentes keksztekercs hozzávalói:

Keksztekercs tésztája:

Keksztekercs krémje:

Gluténmentes keksztekercs elkészítése:

  • Daráld le a gluténmentes kekszet, keverd bele a porcukrot és a kakaóport.
  • Öntsd hozzá a 2 csésze kávét, kezd el gyúrni és apránként adj hozzá tejet. Addig adagold kis mennyiségekben a tejet a tésztához, amíg jól formázható, közepes puhaságú keksztésztát kapsz.
  • Keverd egy a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és tegyél bele annyi kókuszreszeléket, amennyit felvesz a krém, de még kenhető és száraz a kókuszreszeléktől a krém.
  • A keksztésztát oszd két részre.
  • Terítsd ki a deszkán egy nagy darab alufóliát és azon kezd el kinyújtani a a tésztát. Igyekezz kb. téglalap alakúra formázni és kb. fél cm vastagságúra.
  • A krémet is oszd kétfelé és az egyik adagot egyenletesen kend el a kinyújtott keksztésztán.
  • A felső felénél kezd el feltekerni jó szorosan a krémes tésztát. Ahogy tekered az alufóliát mindig húzd le a tészta hátuljáról.
  • A keksztekercsnek jót tesz, ha van ideje az ízeknek összeérni, de frissen is fogyasztható.
  • A keksztekercs le is fagyasztható. Fagyasztóból kivéve kiolvadás után ugyanolyan jó, mint frissen.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük