Nem sikerült a saját készítésű gluténmentes kekszed? Sebaj! Ki ne dobd! Készíts belőle másik sütit. A megoldás: gluténmentes keksztekercs!
Gluténmentes keksztekercs hozzávalói:
Keksztekercs tésztája:
Keksztekercs krémje:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- kókuszreszelék
Gluténmentes keksztekercs elkészítése:
- Daráld le a gluténmentes kekszet, keverd bele a porcukrot és a kakaóport.
- Öntsd hozzá a 2 csésze kávét, kezd el gyúrni és apránként adj hozzá tejet. Addig adagold kis mennyiségekben a tejet a tésztához, amíg jól formázható, közepes puhaságú keksztésztát kapsz.
- Keverd egy a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és tegyél bele annyi kókuszreszeléket, amennyit felvesz a krém, de még kenhető és száraz a kókuszreszeléktől a krém.
- A keksztésztát oszd két részre.
- Terítsd ki a deszkán egy nagy darab alufóliát és azon kezd el kinyújtani a a tésztát. Igyekezz kb. téglalap alakúra formázni és kb. fél cm vastagságúra.
- A krémet is oszd kétfelé és az egyik adagot egyenletesen kend el a kinyújtott keksztésztán.
- A felső felénél kezd el feltekerni jó szorosan a krémes tésztát. Ahogy tekered az alufóliát mindig húzd le a tészta hátuljáról.
- A keksztekercsnek jót tesz, ha van ideje az ízeknek összeérni, de frissen is fogyasztható.
- A keksztekercs le is fagyasztható. Fagyasztóból kivéve kiolvadás után ugyanolyan jó, mint frissen.
Jó étvágyat!