Gluténmentes, gyorsan elkészíthető (max. 25 perc), csak néhány szokásos alapanyag kell hozzá, variálható és finom: rizslisztes kakaós piskóta. Próbáld ki!
Rizslisztes kakaós piskóta hozzávalói:
- 6 db tojás
- 6 ek. kristálycukor
- 6 ek. rizsliszt
- 1 ek. gluténmentes kakaópor
- 1 cs. gluténmentes sütőpor
- zsiradék a tepsi kikenéséhez
- opcionális: lekvár
Rizslisztes kakaós piskóta elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját verd habosra. Add hozzá a kristálycukrot és verd tovább, majd add hozzá a rizslisztet, a kakaóport és a sütőport és jól keverd össze.
- Óvatosan keverd a tésztába a tojásfehérjékből vert habot.
- Egy közepes tepsit kenj ki zsiradékkal, szórd meg rizsliszttel. Öntsd bele a tésztát és egyengesd el.
- 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 10-12 perc alatt átsül a tészta.
- Ez a mennyiség egy kb. 21 x 35 cm-es tepsiben kb. 3 cm magas tésztát ad.
- Ha kihűlt a piskóta óvatosan vedd ki a tepsiből.
- Tálalható magában porcukorral megszórva, kettévágva és lekvárral megkenve.
Jó étvágyat!
További rizsliszttel készült gluténmentes sütemények receptjei:
- Gluténmentes piskótatekercs mascarponekrémmel
- Gluténmentes csokoládémousse torta
- Gluténmentes gyümölcstorta
- Gluténmentes piskótatekercs
- Gluténmentes gyömbéres-mazsolás piskóta
- Gluténmentes és tejmentes kuglóf
- Egyszerű kakaós-túrós gluténmentes kevert sütemény (Tarka-barka vagy Boci szelet néven is ismert)
- Gluténmentes kókuszos-kakaós brownie
- Gluténmentes almás és túrós muffin
- Csokoládés körtetorta gluténmentesen