rizslisztes sütemény, gluténmentes süti

Rizslisztes kakaós piskóta

Gluténmentes, gyorsan elkészíthető (max. 25 perc), csak néhány szokásos alapanyag kell hozzá, variálható és finom: rizslisztes kakaós piskóta. Próbáld ki!

Rizslisztes kakaós piskóta hozzávalói:

Rizslisztes kakaós piskóta elkészítése:

  • A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját verd habosra. Add hozzá a kristálycukrot és verd tovább, majd add hozzá a rizslisztet, a kakaóport és a sütőport és jól keverd össze.
  • Óvastosan keverd a tésztába a tojásfehérjékből vert habot.
  • Egy közepes tepsit kenj ki zsíradékkal, szórd meg rizsliszttel. Öntsd bele a tésztát és egyengesd el.
  • 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 10-12 perc alatt átsül a tészta.
  • Ez a mennyiség egy kb. 21 x 35 cm-es tepsiben kb. 3 cm magas tésztát ad.
  • Ha kihűlt a piskóta óvatosan vedd ki a tepsiből.
  • Tálalható magában porcukorral megszórva, kettévágva és lekvárral megkenve.

Jó étvágyat!

További rizsliszttel készült gluténmentes sütemények receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük