Fél órád van, hogy össze dobj egy gluténmentes süteményt? Ez az egyszerű, de ízletes gluténmentes gyömbéres-mazsolás piskóta gyorsan elkészíthető.
Gluténmentes gyömbéres-mazsolás piskóta hozzávalói:
- 3 db tojás
- 3 ek. kristálycukor
- 3 ek. rizsliszt
- 10 dkg mazsola
- 1 tk, gyömbér
- zsiradék és rizsliszt a tepsi kikenéséhez
Gyömbéres-mazsolás piskóta elkészítése:
- A mazsolát áztasd be meleg vízbe, hogy egy kissé megszívja magát.
- A tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját keverd habosra a kristálycukorral, majd keverd hozzá a rizslisztet, a gyömbért, a lecsepegtetett mazsolát és végül óvatosan a tojásfehérjehabot.
- Egy őzgerincformát kenj ki zsiradékkal és szórd meg rizsliszttel. Öntsd bele a tésztamasszát és 180 fokos sütőbe kb. 15-20 perc alatt süsd meg.
- Ha megsült a tészta, hagyd a sütőformát rácson kihűlni.
- Tálalhatod magában, vagy porcukorral megszórva, krémmézzel, lekvárral.
Jó étvágyat!
További gluténmentes sütemények receptjei:
- Gluténmentes sütőtökös kevert sütemény
- Sütőtökös-almás gluténmentes muffin
- Sütőtökös-zabpelyhes gluténmentes muffin
- Gluténmentes sütőtökös-csokis kuglóf
- Gluténmentes csokis muffin Alfa-mix lisztkeverékből
- Gluténmentes kakaós muffin Schär Mix C Patisserie liszttel
- Illatos karácsonyi gluténmentes kuglóf Schär Mix C Patisserie liszttel
Tényleg egyszerűen elkészíthető és fincsi. Gyorsan el is fogyott.