piskótatekercs rizsliszttel, gluténmentes piskótatészta

A világ egyik legegyszerűbb és nagyon gyorsan elkészíthető gm süteménye: gluténmentes piskótatekercs.

Gluténmentes piskótatekercs rizsliszttel hozzávalói:

Gluténmentes rizslisztes piskótatekercs:

  • A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját verd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá a rizslisztet is és újra keverd át alaposan.
  • A cukros-rizslisztes masszába óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot.
  • Egy nagy, lapos tepsit kenj ki zsiradékkal és szórd meg rizsliszttel.
  • Öntsd a tésztát a tepsibe és egyenletes vastagságúra simítsd el benne.
  • Ez az adag tészta egy 35 x 35 cm nagyságú tepsiben kb. 1-1,5 cm vastagságú tésztát eredményez.
  • 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 7-8 perc alatt átsül a tészta.
  • Hagyd a tepsiben kihűlni a piskótatésztát, így könnyebb lesz kiszedni belőle.
  • Ha kihűlt vedd ki a tésztalapot a tepsiből vigyázva, hogy egyben maradjon és lehetőleg ne törjön meg sehol.
  • Ami a sütőben a felső oldala volt, azzal az oldalával lefele fektesd a piskótatésztát egy kiterített, tiszta konyharuhára.
  • Kanalazz rá lekvárt, egyenletesen oszlasd el az egész piskótalap felületén, majd a konyharuha segítségével tekerd fel a lekváros tésztát.
  • Néhány órát hagyd állni, hogy az ízek kissé összeérjenek és a piskóta magába tudja szívni a lekvárt.
  • Tálalhatod porcukorral megszórva vagy natúron is.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.