A világ egyik legegyszerűbb és nagyon gyorsan elkészíthető gm süteménye: gluténmentes piskótatekercs.
Gluténmentes piskótatekercs rizsliszttel hozzávalói:
- 5 db tojás
- 5 ek. kristálycukor
- 5 ek. rizsliszt
- kb. 10 ek. lekvár
- zsiradék és rizsliszt a tepsi kikenéséhez
Gluténmentes rizslisztes piskótatekercs:
- A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját verd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá a rizslisztet is és újra keverd át alaposan.
- A cukros-rizslisztes masszába óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot.
- Egy nagy, lapos tepsit kenj ki zsiradékkal és szórd meg rizsliszttel.
- Öntsd a tésztát a tepsibe és egyenletes vastagságúra simítsd el benne.
- Ez az adag tészta egy 35 x 35 cm nagyságú tepsiben kb. 1-1,5 cm vastagságú tésztát eredményez.
- 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 7-8 perc alatt átsül a tészta.
- Hagyd a tepsiben kihűlni a piskótatésztát, így könnyebb lesz kiszedni belőle.
- Ha kihűlt vedd ki a tésztalapot a tepsiből vigyázva, hogy egyben maradjon és lehetőleg ne törjön meg sehol.
- Ami a sütőben a felső oldala volt, azzal az oldalával lefele fektesd a piskótatésztát egy kiterített, tiszta konyharuhára.
- Kanalazz rá lekvárt, egyenletesen oszlasd el az egész piskótalap felületén, majd a konyharuha segítségével tekerd fel a lekváros tésztát.
- Néhány órát hagyd állni, hogy az ízek kissé összeérjenek és a piskóta magába tudja szívni a lekvárt.
- Tálalhatod porcukorral megszórva vagy natúron is.
Jó étvágyat!