Hagyományos gyümölcstorta, ahogy már nagymamáink is készítették, de ez most a gluténmentes gyümölcstorta változat.
Gluténmentes gyümölcstorta hozzávalói:
- 3 db tojás
- 3+2+2 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál rizsliszt
- 3 dl tej
- fél tasak gluténmentes vaníliás pudingpor
- gyümölcs
- tortazselé
- víz
Gluténmentes gyümölcstorta elkészítése:
- Készíts 3 tojásból rizslisztes piskótát. Verd kemény habbá a 3 db tojásfehérjét. A tojások sárgáját keverd fehéredésig 3 evőkanál cukorral, majd add hozzá a 3 evőkanál rizslisztet és ismét keverd jól át. A rizslisztes masszához óvatosan keverd hozzá a tojásfehérjehabot.
- Egy gyümölcstortaformát kenj ki zsiradékkal, szórd meg rizsliszttel és öntsd bele a piskótatészta masszáját. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd át. Hagyd kihűlni a formában, majd óvatosan vedd ki belőle, hogy tartsa a formáját.
- A 3 dl tejből készíts pudingot. Keverd el csomómentesre a fél tasak vaníliás gluténmentes pudingport 2 evőkanál cukorral és kevés tejjel. A tejet tedd fel főni, kevergesd folyamatosan és ha forrni kezd öntsd bele a pudingporos elegyet és főzd krémes puding állagúra.
- Ha a tortatészta kihűlt és már a puding is langyos, öntsd a pudingot a tésztára. A rendelkezésedre álló gyümölccsel terítsd be a pudingos felületet.
- Készíts tortazselét a tasakon olvasható recept alapján. Keverd el a tasak tartalmát 2 evőkanál cukorral, majd öntsd fel vízzel és forrald fel. Amint hűlni kezd kanalazd a gyümölcsréteg tetejére.
- Ha teljesen kihűlt a torta zselatinos rétege is tálalhatod a gluténmentes gyümölcstortát. Tejszínhabbal díszítheted.