gluténmentes kuglóf, tejmentes kuglóf

Glutén- és tejmentes kuglóf hozzávalói:

Glutén- és tejmentes kuglóf elkészítése:

  • Egy tálba turmixold össze a banán, majd add hozzá a 2 egész tojást, az olívaolajat és a citrom levét és az egészet újra turmixold jól össze.
  • Egy másik tálba keverd jól össze a szilárd alapanyagokat: a mandulalisztet, a rizslisztet, a burgonyapelyhet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a süthető csokicseppeket.
  • A folyékony masszába apránként keverd bele a szilárd alapanyagok keverékét és öntsd hozzá annyi vizet (kb. 1 dl), hogy közepes keménységű tésztát kapj.
  • Kenj ki egy kisebb vagy közepes kuglófformát zsiradékkal és rizsliszttel hintsd meg a zsíros felületet, majd kanalazd bele a tésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd a kuglófot kb. 25 percig. Végezz tűpróbát, hogy megsült-e a tészta.
  • Ha a tészta megsült vedd ki a sütőből és hagyd kb. 10 percig állni, majd fordítsd ki a kuglófot tányérra és hagyd azon kihűlni.
  • Tálalás előtt szórd meg a tetejét porcukorral. Mézzel meglocsolva, lekvárral, fagyival is tálalhatod.

További gluténmentes kuglófreceptek:

Kuglófsütőforma hol kapható?

Szeretnél nem csak finom, de mutatós kuglófokat sütni?
www.sussvelem.com webaruhazban számos kuglófformát találsz, amivel készíthetsz kicsi vagy nagy, hagyományos formájú vagy újhullámos megjelenésű kuglófokat. Válogass fémből készült és szilikon kuglófsütők széles választékából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük