Glutén- és tejmentes kuglóf hozzávalói:
- 1 db érett banán
- 2 db tojás
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom leve
- 4 evőkanál mandulaliszt
- 6 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál burgonyapehely
- 1 kávéskanál gm. sütőpor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg süthető csokicsepp (étcsokoládéval is helyettesíthető)
- víz
- zsiradék és rizsliszt a kuglófforma kikenéséhez
Glutén- és tejmentes kuglóf elkészítése:
- Egy tálba turmixold össze a banán, majd add hozzá a 2 egész tojást, az olívaolajat és a citrom levét és az egészet újra turmixold jól össze.
- Egy másik tálba keverd jól össze a szilárd alapanyagokat: a mandulalisztet, a rizslisztet, a burgonyapelyhet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a süthető csokicseppeket.
- A folyékony masszába apránként keverd bele a szilárd alapanyagok keverékét és öntsd hozzá annyi vizet (kb. 1 dl), hogy közepes keménységű tésztát kapj.
- Kenj ki egy kisebb vagy közepes kuglófformát zsiradékkal és rizsliszttel hintsd meg a zsíros felületet, majd kanalazd bele a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd a kuglófot kb. 25 percig. Végezz tűpróbát, hogy megsült-e a tészta.
- Ha a tészta megsült vedd ki a sütőből és hagyd kb. 10 percig állni, majd fordítsd ki a kuglófot tányérra és hagyd azon kihűlni.
- Tálalás előtt szórd meg a tetejét porcukorral. Mézzel meglocsolva, lekvárral, fagyival is tálalhatod.
További gluténmentes kuglófreceptek:
- Gluténmentes mandulás kuglóf
- Gluténmentes sütőtökös-csokis kuglóf
- Gluténmentes kuglóf rizsliszttel
- Gluténmentes mogyorós kuglóf csokimázzal
- Illatos karácsonyi kuglóf Schär Mix It C liszttel
- Gluténmentes márványkuglóf Schär Mix C liszttel
- Glutén- és tojásmentes almás kuglóf
- Glutén- és tejmentes kuglóf
Kuglófsütőforma hol kapható?
Szeretnél nem csak finom, de mutatós kuglófokat sütni?
A www.sussvelem.com webaruhazban számos kuglófformát találsz, amivel készíthetsz kicsi vagy nagy, hagyományos formájú vagy újhullámos megjelenésű kuglófokat. Válogass fémből készült és szilikon kuglófsütők széles választékából.