Nem feltétlen kell ünnepnek lennie ahhoz, hogy torta kerüljön az asztalra.
Ennek a gluténmentes csokoládémousse torta elkészítéséhez nem kell fél napot a konyhában töltened és mindenki imádni fogja.
Gluténmentes csokoládémousse torta hozzávalói:
Gluténmentes kakaós piskóta hozzávalói:
- 3 db tojás
- 3 ek. kristálycukor
- 3 ek. rizsliszt
- 1 ek. gluténmentes kakaópor
Csokoládémousse hozzávalói:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 50 dkg mascarpone
- 15 g étkezési zselatin
- 1 dl víz
Gluténmentes csokimoussetorta elkészítése:
Gluténmentes kakaós piskóta elkészítése:
- Verd kemény habbá a 3 db tojásfehérjét.
- A tojások sárgáját keverd fehéredésig 3 evőkanál cukorral, majd add hozzá a 3 evőkanál rizslisztet, az kakaóport és ismét keverd jól át.
- A rizslisztes masszához óvatosan keverd hozzá a tojásfehérjehabot.
- Egy tortaformát kenj ki zsiradékkal, szórd meg rizsliszttel és öntsd bele a piskótatészta masszáját. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd át.
Csokoládémousse elkészítése:
- Gőz felett olvaszd bele a tejszínbe a kockákra tört étcsokoládét, majd tedd félre, hogy minimum langyosra hűljön.
- Ha kihűlt a tejszínes csoki, keverd bele a mascarponét.
- 15 g étkezési zselatint keverj el alaposan 1 dl langyos vízzel, majd keverd bele a csokis-mascarponés masszába és az egészet nagyon alaposan keverd át, hogy a zselatin jól elkeveredjen a mascarponés krémben.
- Öntsd a csokis mousset a kihűlt piskótatészta tetejére és tedd az egészet hűtőbe. Néhány óra alatt megdermed a mousse réteg és szeletelhető, fogyasztható a torta.
- Tálalhatod tejszínhabbal díszítve, gyümölcsszósszal, krémmézzel lecsurgatva.