Van egy kis maradék sütőtököd és szeretnél egy finom, gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomságot? Íme: gluténmentes sütőtökös kevert sütemény.
Gluténmentes sütőtökös kevert sütemény hozzávalói:
- 30 dkg rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 3 db nagyobb tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 30 dkg sült sütőtök
- zsiradék és rizsliszt a tepsi kikenéséhez
Gluténmentes sütőtökös kevert sütemény elkészítése:
- A megsült sütőtök szeleteket húsát szedd le a héjról és egy kés segítségével aprítsd fel a sütőtökhúst.
- A rizslisztet keverd össze a gluténmentes sütőporral, a sóval és az őrölt fahéjjal.
- A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját keverd el a kristálycukorral, majd keverd bele a felaprított sütőtököt. Nem baj, hogy a sütőtök kissé nedves a száraz tojássárgás – cukros masszához pont kelleni fog ez a nedvesség.
- A sütőtökös masszába dolgozd bele a rizslisztes keveréket és végül óvatosan forgasd bele a tojásfehérjékből vert habot.
- Egy tepsit kenj ki zsiradékkal és szórd meg rizsliszttel. Ebbe öntsd bele a sütőtökös tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsül a tészta, de mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát.