gluténmentes gyors sütemény

Gluténmentes sütőtökös kevert sütemény

Van egy kis maradék sütőtököd és szeretnél egy finom, gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomságot? Íme: gluténmentes sütőtökös kevert sütemény.

Gluténmentes sütőtökös kevert sütemény hozzávalói:

Gluténmentes sütőtökös kevert sütemény elkészítése:

  • A megsült sütőtök szeleteket húsát szedd le a héjról és egy kés segítségével aprítsd fel a sütőtökhúst.
  • A rizslisztet keverd össze a gluténmentes sütőporral, a sóval és az őrölt fahéjjal.
  • A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját keverd el a kristálycukorral, majd keverd bele a felaprított sütőtököt. Nem baj, hogy a sütőtök kissé nedves a száraz tojássárgás – cukros masszához pont kelleni fog ez a nedvesség.
  • A sütőtökös masszába dolgozd bele a rizslisztes keveréket és végül óvatosan forgasd bele a tojásfehérjékből vert habot.
  • Egy tepsit kenj ki zsiradékkal és szórd meg rizsliszttel. Ebbe öntsd bele a sütőtökös tésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsül a tészta, de mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát.

További egyszerű és gyors gluténmentes sütemények receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük