Klasszikus kakaós gluténmentes muffinra vágysz? Próbáld ki ezt a receptet: gluténmentes kakaós muffin Schär Mix C Patisserie liszttel! A siker garantált!
Gluténmentes kakaós muffin hozzávalói:
- 25 dkg Schär Mix C Patisserie lisztkeverék
- 17 dkg kristálycukor
- 5 dkg gluténmentes kakaópor
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- fél kávéskanál só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg vaj
- 1 db tojás
- 2,5 dl tej
- opcionális: süthető csokicsepp
Gluténmentes kakaós muffin Schär Mix C Patisserie liszttel elkészítése:
- Egy nagyobb keverőtálba szitáld bele a Schär Mix C lisztet, a kakaóport, a gluténmentes sütőport, majd add hozzá a kristálycukrot, a sót és a vaníliás cukrot.
- A tojást kevert fel, majd add hozzá az olvasztott vajat és a szoba-hőmérsékletű tejet. Alaposan keverd össze a nedves hozzávalókat.
- A tojásos elegyet keverd bele a száraz hozzávalók keverékébe és keverd össze az alapanyagokat. Ha szeretnéd feldobhatod süthető csokicseppekkel. Ebbe az adagba 1-2 maréknyi elegendő.
- A muffinsütő mélyedéseit kend ki vékonyan zsiradékkal, majd a kakaós muffintésztát kanalazd bele a formákba.
- Ez a mennyiségű tészta 24 db kicsi vagy 12 db nagy muffin elkészítésére elegendő.
- 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 – 25 perc alatt süsd meg a gluténmentes muffinokat. 20 perc környékén végezz tűpróbát.
- Ha kivetted a muffinokat a sütőből, hagyd a muffinsütőben kihűlni őket, utána könnyedén ki tudod őket szedni.