gluténmentes kakaós muffin

Klasszikus kakaós gluténmentes muffinra vágysz? Próbáld ki ezt a receptet: gluténmentes kakaós muffin Schär Mix C Patisserie liszttel! A siker garantált!

Gluténmentes kakaós muffin hozzávalói:

Gluténmentes kakaós muffin Schär Mix C Patisserie liszttel elkészítése:

  • Egy nagyobb keverőtálba szitáld bele a Schär Mix C lisztet, a kakaóport, a gluténmentes sütőport, majd add hozzá a kristálycukrot, a sót és a vaníliás cukrot.
  • A tojást kevert fel, majd add hozzá az olvasztott vajat és a szoba-hőmérsékletű tejet. Alaposan keverd össze a nedves hozzávalókat.
  • A tojásos elegyet keverd bele a száraz hozzávalók keverékébe és keverd össze az alapanyagokat. Ha szeretnéd feldobhatod süthető csokicseppekkel. Ebbe az adagba 1-2 maréknyi elegendő.
  • A muffinsütő mélyedéseit kend ki vékonyan zsiradékkal, majd a kakaós muffintésztát kanalazd bele a formákba.
  • Ez a mennyiségű tészta 24 db kicsi vagy 12 db nagy muffin elkészítésére elegendő.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 – 25 perc alatt süsd meg a gluténmentes muffinokat. 20 perc környékén végezz tűpróbát.
  • Ha kivetted a muffinokat a sütőből, hagyd a muffinsütőben kihűlni őket, utána könnyedén ki tudod őket szedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük