Két egymással jól passzoló alapanyag, melyekből igen finom sütemény készíthető. Ebben a receptben egy gluténmentes kókuszos-kakaós brownie.
Gluténmentes kókuszos-kakaós brownie hozzávalói:
- fél bögre kókuszreszelék
- 3 közepes méretű tojás
- 8 ek. rizsliszt
- 1,5 dl kókusztej
- 1 kk. gluténmentes sütőpor
- kb 3 csapott ek. kakaópor
- méz ízlés szerint
Kókuszos-kakaós brownie elkészítése:
- A 3 db tojás egészben verd habosra, add hozzá a kókusztejet és ismét keverd el jól.
- Keverd össze a kókuszreszeléket, a rizslisztet, a gluténmentes sütőport és a kakaóport és apránként keverd bele a tojásos elegybe.
- A tésztát ízlés szerint édesítsd mézzel.
- Zsírozott, rizslisztezett tepsibe vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítsd el a tésztát és 170 fokon kb. 20-25 perc alatt süsd meg.
- Inkább többször vizsgáld meg a tésztát, hogy legyen túlsült és száraz. A tésztának kissé ragacsosnak kell lennie.