gombapaprikás lila tönkű pereszkéből

Gombapaprikás lila tönkű pereszkéből

Ha abban a szerencsében van részed, hogy lila tönkű pereszke gomba kerül a konyhádba, ne habozz készíts belőle valami finomat! Ennek az általában ősszel szedhető ehető gombának a húsa vastag, a kalapban puha, fehéres, kellemes illatú és jóízű. Az elkészített ételben is megmarad szép állaga és színe. Készítsd el: gombapaprikás lila tönkű pereszkéből.

Gombapaprikás hozzávalói:

Gombapaprikás elkészítése lila tönkű pereszkéből:

  • A gombát tisztítsd meg a fűszálaktól, majd mosd meg. Tekintve, hogy ezek nagyobb méretű gombák vágd a pereszkefejeket ketté, majd szeleteld fel.
  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és zsiradékon kezd el dinsztelni, majd vedd vissza a hőfokot és add hozzá a zúzott fokhagymát és forgasd össze.
  • Ezután add hozzá a pirospaprikát, majd ha elkeverted a felszeletelt pereszkét is.
  • Önts rá kb. 1 dl vizet, sózd és borsozd ízlés szerint.
  • Fedő alatt párold a gombapaprikást, ne kevergesd inkább rázogasd, így nem törik össze a gomba.
  • Keverd el a rizslisztet a kis pohár tejfölben csomómentesen és amikor a gomba már átfőtt, megpuhult habard be vele óvatosan a gombás alapot.
  • Óvatosan keverd/rázogasd össze és habarással leöntött étel. Ha elkeveredett, pár perc alatt főzd össze, aztán le is veheted a tűzről. Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges sózd és borsozd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.