Imádod a krémleveseket, de gluténérzékeny vagy? Szerezz be egy kis spárgát és készítsd el ezt a receptet: spárgakrémleves gluténmentesen.
Gluténmentes spárgakrémleves hozzávalói:
- 50 dkg zöldspárga
- 2 db közepes burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 pohár tejföl
- 1 db tojássárgája
- 7 dl húsleves alaplé
- só
- bors ízlés szerint
- 1 ek. méz
Spárgakrémleves gluténmentesen elkészítése:
- Törd le a spárga fás végeit, mosd meg őket és karikázd fel. A spárgafejeket tedd félre.
- A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel, a burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
- A vajon párold üvegesre a felaprított vöröshagymát, majd add hozzá a felkockázott burgonyát és a felkarikázott spárgát. Önts rá1 dl vízet és néhány percig párold a zöldségeket.
- Öntsd rá a húsleves alaplevet, ízlés szerint sózd és borsozd. Főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd turmixold egyneművé a levest.
- A tejfölt keverd el a tojás sárgájával, add hozzá lassan a leveshez és jól keverd el benne.
- A félre rakott spárgafejeket dobd bele a spárgakrémlevesbe és főzd az egészet még néhány percig.
- Ha a leves langyosra hűlt adj hozzá kevés mézet, ha szükséges sózz utána.
- Ha van időd készíts egy gluténmentes grissinit is a krémleves mellé.