gluténmentes grissini schär lisztteel

Gluténmentes grissini Schär Mix It Universal liszttel hozzávalói:

A grissini kiváló kiegészítője krémleveseknek, mártogatósok mellé is kínálható, de nagyszerű délutáni rágcsának is. Gluténmentes grissini Schär Mix It Universal liszttel.

Gluténmentes grissini Schär Mix It Universal lisztkeverékkel elkészítése:

  • A teáskanálnyi kristálycukrot szórd bele a langyos tejbe, majd morzsold bele a friss élesztős és meleg helyen futtasd fel az élesztőt a tejben.
  • A lisztet szitáld bele egy nagy tálba, keverd bele az útifűmaghéjat és a sót.
  • Ha a felfuttatott élesztőt és az étolajat keverd bele a lisztes keverékbe. Az összegyúrt grissini tésztát tedd meleg helyre és hagyd pihenni minimum 1 órán át, hogy legyen ideje megkelni
  • Ha a tészta megkelt egy deszkán nyújtsd ki kb. 0,7 – 1 cm-es vastagságúra. A kinyújtott gluténmentes grissini tészta tetejét kend meg tojássárgájával, majd a tészta egy részét szórd meg szezámmaggal, a másik felét pedig valamilyen fűszersóval.
  • Éles késsel vagy derelyevágóval csíkozd fel a tésztát. A csíkok ne legyenek túl vékonyak, mert akkor nehéz őket hosszában megsodorni, de túl vastagok se legyenek.
  • A tésztacsíkokat grissiniszerűen csavard meg néhányszor, majd tedd sütőpapíros tepsibe.
  • 220 fokra előmelegített sütőben kezd meg a gluténmentes grissinik sütését. Sütőfüggő, hogy mennyi idő alatt sül át. Ha kezdenek pirulni a tésztarudak időnként nézd meg, hogy mennyire sültek meg és ha jónak ítéled vedd ki a sütőből a grissiniket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.