gluténmentes leves, zöldborsó leves

Zöldborsókrémleves gluténmentesen

Zöldborsókrémleves gluténmentesen hozzávalói:

Zöldborsókrémleves gluténmentesen elkészítése:

  • Tisztítsd meg a zöldségeket – sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller – majd vágd apróra és kb. 600 ml vízbe főzd őket puhára.
  • Pucold meg és aprítsd fel a vöröshagymát, majd a lábasban forrósítsd meg a vajat és párold meg rajta a vöröshagymát.
  • Pár perc múlva add hozzá a zöldborsót és párold együtt kb. 5 percig, sózd és borsozd.
  • Add hozzá a borsóhoz a megfőtt zöldségeket, engedd fel a zöldségalaplével és főzd kb. 10 percig.
  • A zöldségekből vegyél ki egy evőkanálnyi levesbetétnek, a többit pedig turmixold össze.
  • Az összeturmixolt leves forrald fel újra, majd tedd vissza bele a félretett zöldségeket.
  • A megmosott és felaprított zöld fűszereket aprítógéppel aprítsd fel, add hozzá az olívaolajat és keverd jól el.
  • Tálaláskor, amikor a leves már a tányérokban van, a fűszeres olajjal locsold meg a levest.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük