Zöldborsókrémleves gluténmentesen hozzávalói:
- 1 db kisebb sárgarépa
- 1 db kisebb petrezselyemgyökér
- 1 db kisebb zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 50 g vaj
- 400 g zöldborsó
- őrölt bors
- 500 ml zöldségleves alaplé
- 1 liter tej
- bazsalikom
- petrezselyemzöld
- rozmaring
- 100 ml olívaolaj
Zöldborsókrémleves gluténmentesen elkészítése:
- Tisztítsd meg a zöldségeket – sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller – majd vágd apróra és kb. 600 ml vízbe főzd őket puhára.
- Pucold meg és aprítsd fel a vöröshagymát, majd a lábasban forrósítsd meg a vajat és párold meg rajta a vöröshagymát.
- Pár perc múlva add hozzá a zöldborsót és párold együtt kb. 5 percig, sózd és borsozd.
- Add hozzá a borsóhoz a megfőtt zöldségeket, engedd fel a zöldségalaplével és főzd kb. 10 percig.
- A zöldségekből vegyél ki egy evőkanálnyi levesbetétnek, a többit pedig turmixold össze.
- Az összeturmixolt leves forrald fel újra, majd tedd vissza bele a félretett zöldségeket.
- A megmosott és felaprított zöld fűszereket aprítógéppel aprítsd fel, add hozzá az olívaolajat és keverd jól el.
- Tálaláskor, amikor a leves már a tányérokban van, a fűszeres olajjal locsold meg a levest.
Jó étvágyat!