Lebbencsleves receptet keresel, de szeretnéd gluténmentesen elkészíteni? Könnyűszerrel készíthetsz gluténmentes lebbencstésztát Te is, de a gluténmentes lebbencstésztát célszerű 1 nappal korábban elkészíteni, hogy kiszáradjon és remek lebbencslevest készíthess!
Gluténmentes lebbencsleves hozzávalói:
- 8-10 dkg füstölt szalonna
- zsír
- 40 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- bors
- só
- őrölt pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- gluténmentes lebbencstészta
Gluténmentes lebbencstészta hozzávalói:
Lebbencsleves gluténmentesen elkészítése:
- A lebbencstésztát törd össze és kevés zsíron pírítsd meg, majd tedd félre.
- Az apróra vágott szalonnát kevés zsíron pírítsd meg, majd add hozzá a felaprított vöröshagymát, a pirospaprikát, sót és borsot.
- Engedd fel vízzel és ha forr add hozzá a megpucolt, felkockázott burgonyát és 5 perc múlva a megpírított lebbencstésztát.
- Add hozzá a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot is és forrald össze az egészet.
- Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórd meg a lebbencsleves.
Gluténmentes lebbencstészta készítése:
- A rizslisztet keverd össze a tojással, egy csipet sóval és adj hozzá annyi vízet, amennyivel gyúrható, kisodorható tésztát kapsz.
- A tésztát nyújtsd ki vékonyra és tedd félre száraz helyre. A lebbencstészta 1 nap alatt jól kiszárad és akkor tudod használni a leves elkészítéséhez.