rumos-narancsos gesztenyekrémleves

Rumos-narancsos gesztenyekrémleves

Imádod a gesztenyét és kipróbálnád valamilyen más formában is? Hideg őszi-téli napokon biztosan jól fog esni ez a finom rumos-narancsos gesztenyekrémleves. Próbáld ki, imádni fogja mindenki!

Rumos-narancsos gesztenyekrémleves hozzávalói:

  • 500 g cukrozatlan gesztenyemassza
  • 2 dl zöldségalaplé
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 1 késhegyni szerecsendió
  • kevés
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 1 db narancs leve
  • 3 evőkanál rum (ha nincs, a rumaroma is megteszi)
  • tálaláshoz kandírozott narancshéj, tejszínhab, tojáshab, habcsók stb.

Gesztenyekrémleves elkészítése:

  • A gesztenyemasszát tedd fel főni a zöldségalaplével, majd ízesítsd a fűszerekkel: az őrölt fahéjjal, a kardamommal, a szerecsendióval és a sóval.
  • Add hozzá a főzőtejszínt, a rumot és facsard bele a narancs levét.
  • Ha jól átfőtt a leves turmixold össze az egészet egyneművé.
  • A rumos-narancsos gesztenyekrémleves tálalható kandírozott narancshéjjal megszórt tejszínhabbal, gőzölt vagy sült tojásfehérjehabbal (mint a madártejen), amin szintén jó megoldás a kandírozott narancshéj, apró habcsókokkal vagy csupán egy kis tejszínnel megcsepegtetve.

További gluténmentes receptek gesztenyével:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.