Imádod a gesztenyét és kipróbálnád valamilyen más formában is? Hideg őszi-téli napokon biztosan jól fog esni ez a finom rumos-narancsos gesztenyekrémleves. Próbáld ki, imádni fogja mindenki!
Rumos-narancsos gesztenyekrémleves hozzávalói:
- 500 g cukrozatlan gesztenyemassza
- 2 dl zöldségalaplé
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt kardamom
- 1 késhegyni szerecsendió
- kevés só
- 2 dl főzőtejszín
- 3 evőkanál méz
- 1 db narancs leve
- 3 evőkanál rum (ha nincs, a rumaroma is megteszi)
- tálaláshoz kandírozott narancshéj, tejszínhab, tojáshab, habcsók stb.
Gesztenyekrémleves elkészítése:
- A gesztenyemasszát tedd fel főni a zöldségalaplével, majd ízesítsd a fűszerekkel: az őrölt fahéjjal, a kardamommal, a szerecsendióval és a sóval.
- Add hozzá a főzőtejszínt, a rumot és facsard bele a narancs levét.
- Ha jól átfőtt a leves turmixold össze az egészet egyneművé.
- A rumos-narancsos gesztenyekrémleves tálalható kandírozott narancshéjjal megszórt tejszínhabbal, gőzölt vagy sült tojásfehérjehabbal (mint a madártejen), amin szintén jó megoldás a kandírozott narancshéj, apró habcsókokkal vagy csupán egy kis tejszínnel megcsepegtetve.
További gluténmentes receptek gesztenyével:
- Gesztenyés mascarponés gluténmentes torta
- Tejszínes mascarponés torta gluténmentesen
- Gesztenyés-csokis gluténmentes muffin
- Gluténmentes gesztenyemassza házilag
- Hogyan készül a sült gesztenye?
- Erdei gombás tészta gesztenyemártással
- Gluténmentes erdei gombás gesztenyekrémleves
- Erdei gombás gesztenyekrémleves gluténmentesen