Ha nem bízol a bolti gesztenyemasszákban és szeretnél biztosra menni gluténmentes gesztenyemassza, gesztenyepüré tekintetében, akkor a megoldás: gluténmentes gesztenyemassza készítése otthon.
Gluténmentes gesztenyemassza hozzávalói:
- 1 kg gesztenye
- 25 dkg kristálycukor
- 2 dl víz
- cukorszirup helyett (kristálycukor és víz) használhatsz mézet is
- 1 evőkanál rum vagy rumaroma
- vanília aroma
Gluténmentes gesztenyemassza elkészítése:
- A gesztenyét főzd vagy süsd meg, majd ha langyosra hűlt távolítsd el a külső kemény héját és a belső vékony gesztenyehúst fedő réteget is.
- Alaposan törd össze a megpucolt gesztenyéket.
- Tedd fel melegedni a vizet és keverd bele a kristálycukrot, majd főzd addig a cukros vizet, míg össze nem áll sűrű cukorsziruppá.
- Ha a cukorszirup langyosra hűlt, add hozzá a megtört gesztenyéhez és alaposan keverd össze, majd ízesítsd vanília kivonattal / aromával és ha attól függően, hogy gyermekek is esznek-e majd a gesztenyemasszából vagy a belőle készült süteményből, ételből rummal vagy rumaromával.
- Ha nagyobb adag gluténmentes gesztenyemasszát készítettél, természetesen kisebb adagokba kiadagolva el tudod tenni a fagyasztóba.