Ha nem bízol a bolti gesztenyemasszákban és szeretnél biztosra menni gluténmentes gesztenyemassza, gesztenyepüré tekintetében, akkor a megoldás: gluténmentes gesztenyemassza készítése otthon.

Gluténmentes gesztenyemassza hozzávalói:

  • 1 kg gesztenye
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 dl víz
  • cukroszirup helyett (kristáylcukor és víz) használhatsz mézet is
  • 1 evőkanál rum vagy rumaroma
  • vanília aroma

Gluténmentes gesztenyemassza elkészítése:

  • A gesztenyét főzd vagy süsd meg, majd ha langyosra hűlt távolítsd el a külső kemény héját és a belső vékony gesztenyehúst fedő réteget is.
  • Alaposan törd össze a megpucolt gesztenyéket.
  • Tedd fel melegedni a vízet és keverd bele a kristálycukrot, majd főzd addig a cukros vízet, míg össze nem áll sűrű cukorsziruppá.
  • Ha a cukorszirup langyosra hűlt, add hozzá a megtört gesztenyéhez és alaposan keverd össze, majd ízesítsd vanília kivonattal / aromával és ha attól függően, hogy gyermekek is esznek-e majd a gesztenyemasszából vagy a belőle készült süteményből, ételből rummal vagy rumaromával.
  • Ha nagyobb adag gluténmentes gesztenyemasszát készítettél, természetesen kisebb adagokba kiadagolva el tudod tenni a fagyasztóba.

Gesztenyés gluténmentes receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük