Egy izgalmas, ízekben gazdag gluténmentes muffinra vágysz? Ne menj tovább! Itt a megoldás, próbáld ki ezt a receptet: gesztenyés-csokis gluténmentes muffin rizsliszttel.
Gesztenyés-csokis gluténmentes muffin hozzávalói:
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál rum
- 5 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 5 dkg rizsliszt
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
Gesztenyés-csokis gluténmentes muffin elkészítése:
- Az étcsokit törd darabokra és gőz felett olvaszd meg a vajjal együtt és keverd jól össze.
- A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
- Ha az étcsokis vajas elegy minimum langyosra hűlt keverd hozzá a gesztenyemasszát, majd a kissé habosra kevert tojások sárgáját, a rumot. Az egészet dolgozd jól össze.
- A rizslisztbe keverd bele a kristálycukrot, a csipet sót és az 1 teáskanál gluténmentes sütőport.
- Az étcsokis gesztenyés masszába keverd bele a rizslisztes keveréket, majd apránként a tojásfehérje habot. Vigyáz, hogy ne törjön össze a hab, óvatosan keverd el a tésztában, hogy könnyű muffintésztát kapj.
- A muffinsütő mélyedéseit kend ki zsiradékkal és kanalazd bele a formákba a gesztenyés muffintésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. Muffinformától (kicsi vagy nagy) és sütési módtól (légkeveréses vagy sima) függően 20-30 perc alatt sülnek át a muffinok, de időnként nézd meg és végezz tűpróbát.