gesztenyés-csokis gluténmentes muffin

Egy izgalmas, ízekben gazdag gluténmentes muffinra vágysz? Ne menj tovább! Itt a megoldás, próbáld ki ezt a receptet: gesztenyés-csokis gluténmentes muffin rizsliszttel.

Gesztenyés-csokis gluténmentes muffin hozzávalói:

Gesztenyés-csokis gluténmentes muffin elkészítése:

  • Az étcsokit törd darabokra és gőz felett olvaszd meg a vajjal együtt és keverd jól össze.
  • A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
  • Ha az étcsokis vajas elegy minimum langyosra hűlt keverd hozzá a gesztenyemasszát, majd a kissé habosra kevert tojások sárgáját, a rumot. Az egészet dolgozd jól össze.
  • A rizslisztbe keverd bele a kristálycukrot, a csipet sót és az 1 teáskanál gluténmentes sütőport.
  • Az étcsokis gesztenyés masszába keverd bele a rizslisztes keveréket, majd apránként a tojásfehérje habot. Vigyáz, hogy ne törjön össze a hab, óvatosan keverd el a tésztában, hogy könnyű muffintésztát kapj.
  • A muffinsütő mélyedéseit kend ki zsíradékkal és kanalazd bele a formákba a gesztenyés muffintésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. Muffinformától (kicsi vagy nagy) és sütési módtól (légkeveréses vagy sima) függően 20-30 perc alatt sülnek át a muffinok, de idpőnként nézd meg és végezz tűpróbát.

További gluténmentes muffin receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük