sült gesztenye

Hogyan készül a sült gesztenye?

A szelídgesztenye otthoni elkészítése igen egyszerű, csupán hibátlan, épp szelídgesztenyére, némi időre és természetesen türelemre van szükség, hogy kivárd míg megsül, majd meghűl a csemege. Tudd meg, hogyan készül a sült gesztenye!

A szelíd gesztenye előkészítése

  • Csak hibátlan gesztenyeszemekkel dolgozz, ha lyukas, kukacos gesztenyét találsz dobd ki.
  • Minden egyes gesztenyét a csúcsos tetején vágj meg. Egy éles késsel vágj 1-1 keresztet a gesztenyék héjába. Ha a gesztenyehúsba is belevágsz könnyen kiszáraz sülés közben a gesztenye. Ez persze nem okoz tragédiát, de törekedj arra, hogy csak a héját vágd meg.
  • A megvágott gesztenyéket tedd rövidebb-hosszabb időre bő vízbe. Minél többet áznak a gesztenyeszemek, annál könnyebb lesz eltávolítani a sült gesztenye héját. Ha csak 1-2 órára tudod beáztatni sütés előtt az is sokat jelent. A kukacos vagy rossz szemek feljönnek a víz tetejére, azokat rögtön vedd is ki és dobd el.

Hogyan süssük a gesztenyét?

Hogyan készül a sült gesztenye?

  • Tedd a bevagdosott, megáztatott gesztenyéket egy tepsibe, aminek van némi fala és önts a tepsi aljba kevés vízet. A sütés közben elillanó vízet pótold.
  • Tedd a gesztenyés tepsit 200-220 fokra előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt süsd meg a szelídgesztenyéket. Mielőtt kiveszed vegyél ki néhány szemet és ha kissé meghűltek kóstold meg, hogy átsültek-e rendesen.
  • Ha kivetted a sült gesztenyét a sütőből, tedd konyharuhába, így a héja nem keményedik meg a hűlés során és könnyeben eltávolítható lesz.

Gesztenyével készült gluténmentes ételek receptjei:

Ismered a gesztenyeméz karakteres ízét?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük