Sosem lesz tökéletes a főzőtt krémed? Sebaj itt a tökéletes és egyszerű tortarecept: gesztenyés mascarponés gluténmentes torta.
Gesztenyés mascarponés gluténmentes torta hozzávalói:
- 4 db tojás
- 4 evőkanál rizsliszt
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 dl habtejszín
- 250 g mascarpone krémsajt
- 250 g gesztenyemassza
- gesztenyeméz vagy méz
- 10 dkg étcsoki a torta bevonásához
- 3 dkg vaj
Gesztenyés mascarponés gluténmentes torta elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját verd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá a rizslisztet is és újra keverd át alaposan.
- A cukros-rizslisztes masszába óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot.
- Egy kerek tortaformát kenj ki zsiradékkal és szórd meg rizsliszttel.
- Öntsd a tésztát a formába és egyenletes vastagságúra simítsd el benne.
- Ez az adag tészta egy 18 cm átmérőjű tortaformában kb. 4-5 cm vastagságú tésztát eredményez.
- 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 10-12 perc alatt átsül a tészta.
- Hagyd a formában kihűlni a piskótatésztát, így könnyebb lesz kiszedni belőle.
- Készítsd el a krémet. Ehhez először verd fel a habtejszínt.
- A mascarponét is keverd át a robotgéppel, majd add hozzá gesztenyemasszát, ízlés szerint édesítsd mézzel. Ha nincs gesztenyemézed használj virág vagy akácmézet. Ha más nincs jó a porcukor is.
- Végül óvatosan forgasd bele a habtejszínt is a mascarponés masszába.
- A kihűlt tortatésztát vízszintesen vágd fel 3 szeletre, a gesztenyekrémet pedig oszd kb. 3 részre.
- Állítsd össze a tortát. Minden szintet kenj meg krémmel, majd a torta külső részét is vond be a gesztenyés mascarponekrémmel.
- Gőz felett olvaszd meg az étcsokit és adj hozzá egy kevés vajat. Keverd jól el, majd vond be vele a torta tetejét. A még meg nem dermedt étcsokiba tehetsz cukorgyöngyöket, megszórhatod fehér tortadarával vagy tehetsz rá néhány szem csokiba mártott gyümölcsöt is. Díszítsd a tortát bárhogy, bármivel ami a rendelkezésedre áll.