csokis habcsók

A sütés-főzés során maradt néhány tojásfehérjéd? Ne hagyd kárba veszni! Készíts belőle egy gyorsen elkészthető finomságot! A megoldás: csokis habcsók.

Csokis habcsók hozzávalói:

Csokoládés habcsók elkészítése:

  • Gőz felett olvaszd meg az étcsokoládét, majd zárd el alatta a hőt, de ne vedd még le a gőzről.
  • A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket tedd a tálás mixer táljába és alacsony fokozaton kezd el habosítani őket.
  • Ahogy kezd fehéredni és habbá válni apránként adagold hozzá a kristálycukrot. Ne siesd el a cukor hozzáadását. Hagyd, hogy a hozzáadott cukornak legyen ideje feloldódni a tojáshabban.
  • Amikor az összes kristálycukrot hozzáadtad a tojáshabhoz kapcsold magasabb fokozatra a mixert és verd kemény habbá a cukros tojáshabot.
  • Ha a hab elkészült csugasd rá a megolvasztott étcsokit. Kissé forgasd át a habot a csokival, de ügyelj arra, hogy ne keveredjen el teljesen. Legyen csikos, foltos.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre adagold ki két kanál vagy habzsák segítségével a csokis habot. Mivel ezek a habhalmok a sütés során nem fognak megnőni, ezért nem kell nagy helyet hagyni az egyes habcsókok között.
  • 90-100 fokra előmelegített sütőben kell szárítani a habcsókokat. Kb. 1,5 óra alatt száradnak ki a megfelelő mértékben. Akkor jó a habcsók, ha a külseje kemény és simán elválik a sütőpapírtól.
  • Légmentesen tárolva (nedvességtől védve) több hétig is elállna, ha el nem fogyna…
  • Ha szeretnéd még kissé turbózni a csokis habcsókot, akkor durvára vágott madvakat is keverhetsz a nyers tojásshabba.
Csokis habcsók nem csak karácsonyra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.