illatos karácsonyi gluténmentes kuglóf

Lépj le a szokásos bejgli, mézeskalács, puszedli, aprósütemények útról és készülj valami mással az ünnepre! Illatos karácsonyi gluténmentes kuglóf Schär Mix C Patisserie liszttel.

Illatos karácsonyi gluténmentes kuglóf hozzávalói:

Illatos karácsonyi gluténmentes kuglóf Schär Mix C Patisserie liszttel elkészítése:

  • A schär lisztet keverd el a gluténmentes sütőporral, a csipet sóval, és fűszerekkel a fahéjjal, a gyömbérrel és a kardamonnal.
  • A tojásokat válaszd ketté és a fehérjékből verj kemény habot.
  • A puha vajat keverd el a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával, majd add hozzá a citrom és a narancs kifacsart levét, a kandírozott citrom- és narancshéjat, a durvára tört diót és a süthető csokicseppet, majd újra keverd össze alaposan.
  • A lisztes keveréket keverd bele a vajas-cukros masszába, végül óvatosan forgasd bele a tojásfehérjékből vert habot.
  • A kuglófformát kend ki zsíradékkal, szórd meg valamilyen gluténmentes liszttel és kanalazd bele a gluténmentes kuglóftésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. Kb. 40 perc alatt sül át ez a mennyiségű tészta. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát.
  • Hagyd a kuglófot a sütőformában kihűlni, így könnyen ki fogod tudni fordítani a formából.
  • Gőz felett olvaszd meg az étcsokit egy kevés vajjal, majd apránként kanalazd rá a kuglóf tetejére és még mielőtt megszilárdul a csokiöntet szórd meg egy marék karácsonyi tortadekorációval.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük