Mandulalisztes piskótatekercs ricottahabbal hozzávalói:
A mandulalisztes piskótához
- 6 db tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál mandulaliszt
- 2 evőkanál víz
A ricottahabhoz:
- 250 g ricotta
- 2 dl habtejszín
- kb. 3 evőkanál méz
Mandulalisztes piskótatekercs ricottahabbal elkészítése:
- Készíts egy 6 tojásos gluténmentes piskótát a piskótatekercshez. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket. Keverd fehéredésig a tojások sárgáját a kristálycukorral, majd keverd hozzá a mandulalisztet és ismét jól dolgozd össze. Végül óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot a mandulalisztes masszába.
- Kizsírozott, gluténmentes liszttel megszórt tepsibe öntsd a tésztát, egyengesd el és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 6-8 perc alatt süsd meg a piskótát.
- Ha elkészült a tészta vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni rendesen, így könnyebben kivehető lesz a tepsiből.
- Ez a 6 tojásból készült piskóta a 35 x 35 cm-es lapos gáztepsiben kb. 1-1,3 cm vastag tésztalapot ad.
- A hideg habtejszínt verd kemény habbá.
- A ricottát is keverd át habverővel, majd add hozzá a mézet és óvatosan keverd bele a habtejszínt is.
- A piskótalapot a szebbik felével (valószínűleg, ami a sütőben felül volt9 lefelé fektesd egy konyharuhára és a ricottahabot kanalazd a tetejére.
- Lapát, kés segítségével egyenletesen oszlasd el a krémet a piskótán. Ha nem megfelelően egyenletes a krém, a feltekert piskótatekercs nem lesz azonos vastagságú mindenhol. (Persze ettől még el fog fogyni.)
- A konyharuha felső részénél kezd el feltekerni a krémes piskótát.
- Tedd a hűtőbe tálalás előtt néhány órára, hogy az ízek kissé összeérjenek.
Jó étvágyat!