gluténmentes piskótatekercs

Mandulalisztes piskótatekercs ricottahabbal

Mandulalisztes piskótatekercs ricottahabbal hozzávalói:

A mandulalisztes piskótához

A ricottahabhoz:

Mandulalisztes piskótatekercs ricottahabbal elkészítése:

  • Készíts egy 6 tojásos gluténmentes piskótát a piskótatekercshez. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket. Keverd fehéredésig a tojások sárgáját a kristálycukorral, majd keverd hozzá a mandulalisztet és ismét jól dolgozd össze. Végül óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot a mandulalisztes masszába.
  • Kizsírozott, gluténmentes liszttel megszórt tepsibe öntsd a tésztát, egyengesd el és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 6-8 perc alatt süsd meg a piskótát.
  • Ha elkészült a tészta vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni rendesen, így könnyebben kivehető lesz a tepsiből.
  • Ez a 6 tojásból készült piskóta a 35 x 35 cm-es lapos gáztepsiben kb. 1-1,3 cm vastag tésztalapot ad.
  • A hideg habtejszínt verd kemény habbá.
  • A ricottát is keverd át habverővel, majd add hozzá a mézet és óvatosan keverd bele a habtejszínt is.
  • A piskótalapot a szebbik felével (valószínűleg, ami a sütőben felül volt9 lefelé fektesd egy konyharuhára és a ricottahabot kanalazd a tetejére.
  • Lapát, kés segítségével egyenletesen oszlasd el a krémet a piskótán. Ha nem megfelelően egyenletes a krém, a feltekert piskótatekercs nem lesz azonos vastagságú mindenhol. (Persze ettől még el fog fogyni.)
  • A konyharuha felső részénél kezd el feltekerni a krémes piskótát.
  • Tedd a hűtőbe tálalás előtt néhány órára, hogy az ízek kissé összeérjenek.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük