Ennél egy finom és könnyű levest, ami nem csak gluténmentes, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető? Íme egy ötlet: paradicsomleves olaszosan liszt nélkül. Próbáld ki, imádni fogod!
Olaszos paradicsomleves hozzávalói:
- 1 liter paradicsomlé (passata)
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány evőkanál olívaolaj
- 500 ml zöldségalaplé (akár leveskockából is)
- só ízlés szerint
- 1 csipet bors
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 kávéskanál szárított morzsolt bazsalikom
- 1 kávéskanál szárított morzsolt kakukkfű
Paradicsomleves elkészítése liszt nélkül:
- A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg és aprítsd fel.
- Az olívaolajat önts a lábosba, add hozzá a felaprított vöröshagymát és kezd el dinsztelni. Ha a hagyma üveges, vedd vissza a hőfokot, majd add hozzá a zúzott / felaprított fokhagymát, keverd össze.
- Hamarosan öntsd rá a passatát is, sózd, borsozd és add hozzá a kristálycukrot.
- Kissé főzd össze majd öntsd bele a zöldségalaplevet, szórd bele a szárított, morzsold bazsalikomot és kakukkfüvet.
- Az egészet főzd össze.
- Mielőtt levennéd a tűzről kóstold meg és a ha valamelyik fűszert kevésnek érzed korrigáld az ízeket.
További gluténmentes paradicsomos ételek receptjei:
- Paradicsomos cukkinis babos tésztaszósz
- Paradicsomos tonhalas tésztaragu
- Paradicsommal és padlizsánnal sült csirkecombok
- Gluténmentes minestrone leves
- Paradicsomos tészta friss paradicsomból
Miért érdemes paradicsomot fogyasztani?
A paradicsomos azon kívül, hogy finom és változatos ételek készíthetők belőle nagyon egészséges is és sok jótékony hatása van a szervezetünkre. A nyers, érett gyümölcs és gyümölcslé vér- és vesetisztító, gyulladáscsökkentő, keringést serkentő, érelmeszesedést gátló. Koleszterinszint csökkentő és vörös festékanyaga révén antioxidáns, véd az UV sugaraktól. Gátolja a daganatos sejtek képződését, növekedését. Megelőzi a májbetegséget, kezdődő májproblémáknál megszünteti a fájdalmakat.
Imádta a család ezt a paradicsomlevest. És én is mert nem pepecselős.