Paradicsomleves olaszosan liszt nélkül

Ennél egy finom és könnyű levest, ami nem csak gluténmentes, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető? Íme egy ötlet: paradicsomleves olaszosan liszt nélkül. Próbáld ki, imádni fogod!

Olaszos paradicsomleves hozzávalói:

Paradicsomleves elkészítése liszt nélkül:

  • A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg és aprítsd fel.
  • Az olívaolajat önts a lábosba, add hozzá a felaprított vöröshagymát és kezd el dinsztelni. Ha a hagyma üveges, vedd vissza a hőfokot, majd add hozzá a zúzott / felaprított fokhagymát, keverd össze.
  • Hamarosan öntsd rá a passatát is, sózd, borsozd és add hozzá a kristálycukrot.
  • Kissé főzd össze majd öntsd bele a zöldségalaplevet, szórd bele a szárított, morzsold bazsalikomot és kakukkfüvet.
  • Az egészet főzd össze.
  • Mielőtt levennéd a tűzről kóstold meg és a ha valamelyik fűszert kevésnek érzed korrigáld az ízeket.

További gluténmentes paradicsomos ételek receptjei:

Miért érdemes paradicsomot fogyasztani?

A paradicsomos azon kívül, hogy finom és változatos ételek készíthetők belőle nagyon egészséges is és sok jótékony hatása van a szervezetünkre. A nyers, érett gyümölcs és gyümölcslé vér- és vesetisztító, gyulladáscsökkentő, keringést serkentő, érelmeszesedést gátló. Koleszterinszint csökkentő és vörös festékanyaga révén antioxidáns, véd az UV sugaraktól. Gátolja a daganatos sejtek képződését, növekedését. Megelőzi a májbetegséget, kezdődő májproblémáknál megszünteti a fájdalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük