Egy könnyű, de mégis laktató ételre vágysz, amivel nem kell sokat pepecselni? Azért legyen egészséges és finom is. Íme egy remek megoldás: némi csirkehússal és üde nyári zöldségekkel: paradicsommal és padlizsánnal sült csirkecombok.
Paradicsommal és padlizsánnal sült csirkecombok hozzávalói:
- 4 db egész csirkecomb
- 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb padlizsán
- kb. 40 dkg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
Paradicsomos-padlizsános sült csirkecombok elkészítése:
- A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, illetve a fokhagymát pucold meg, zúzd össze és azt is kend rá a húsokra. Majd tedd félre a csirkecombokat.
- A padlizsánokat és a paradicsomokat mosd meg. A padlizsánt vágd fel kb. 2×2 cm-es kockákra, a paradicsomokat pedig valamivel nagyobb darabokra.
- Száraz serpenyőben pirítsd meg a padlizsánkockákat, ha kell több adagban. Majd add hozzá a feldarabolt paradicsomot is és néhány perc alatt melegítsd össze a zöldségeket. Sózd és borsozd.
- Egy hőálló tálat kenj meg vékonyan olívaolajjal, majd fektesd bele a befűszerezett csirkecombokat és kanalazd a combok közé a zöldségragut. Alufóliával takard le az ételt.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd 1 órán át, majd vedd le az alufóliát és pirítsd meg a zöldségragus csirkecombos étel tetejét.
- Magában köret nélkül is fogyasztható, de tálalható mellé rizs, polenta, quinoa, különböző krumpli köretek.