Nem tudsz mit kezdeni a rengeteg almával? Nem fogy el nyersen? Ne hagyd kárba veszni ezt az értékes gyümölcsöt! Készíts egy finom gluténmentes levest belőle: egyszerű almaleves tejszínnel sűrítve liszt nélkül. Könnyen és egyszerűen elkészíthető, biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Főzd meg még ma!
Egyszerű almaleves tejszínnel liszt nélkül hozzávalói:
- kb. 1 kg pucolt és felkockázott alma
- 7,5 dl víz
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanálnyi őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 2 dl 10 %-os főzőtejszín
- méz ízlés szerint
Almaleves elkészítése:
- Az almát pucold meg, mosd meg és vágd fel 2 – 3 centis kockákra.
- A felkockázott almát tedd egy nagy lábasba, önts rá 7,5 dl vizet (ez kb. ellepi), add hozzá az őrölt fahéjat, az őrölt szegfűszeget és a csipet sót, aztán kezd el főzni.
- Kb. 15 perc alatt puhára fő az alma.
- Az alma kb. 2/3-át vedd ki és turmixold össze, majd öntsd vissza a főzőedénybe.
- Add hozzá a 2 dl tejszínt, keverd össze alaposan és főzd további 5 percig a gluténmentes almalevest.
- Az 5 perc főzés után a leves kissé besűrűsödik, vedd le a tűzről.
- Amikor langyosra hűlt a tejszínes almaleves, édesítsd ízlés szerint mézzel.