Túrós-csicseriborsólisztes sós rúd

Viszonylag magas fehérjetartalmú, hozzáadott cukor nélkül készülő sós rágcsa, ami belefér a kalória és marko tápanyagot számolgatók menüjébe is: túrós-csicseriborsólisztes sós rúd. Jól zárodó dobozban egy hétig is eláll.

Túrós-csicseriborsólisztes sós rúd hozzávalói:

Sós rúd elkészítése:

  • Egy nagy tálba tedd a hozzávalókat, jól dolgozd össze őket, gyúrd egy nagy bucivá majd takard le és 45-60 percre tedd be a hűtőbe pihenni.
  • A lehűlt tésztát gluténmentes liszttel megszórt felületen nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és csíkozd fel a tésztát kb. 2 x 8-10 cm-es csíkokra.
  • A 4. tojást verd fel kissé villával és a tészta felületét kend vele. Ezután szórd meg a csíkokat tetszőlegesen magokkal (lenmag, szezámmag, köménymag stb.) és helyezd a sós rudakat tepsire, sütőlemezre. Ez a mennyiségű tészta 3 sütőlemeznyi rudat ad ki.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt átsül a tészta.

További gluténmentes sós sütemények receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük