Sok-sok egészséges zöldség, egy kis parmezán, néhány zöldfűszer és már készül is a tápláló és finom gluténmentes minestrone leves.
Gluténmentes minestrone leves hozzávalói:
- 3 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 közepes szár halványító zeller
- 2 db sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk. oregánó (szurokfű)
- 1.5 dl fehérbor
- 1 dl paradicsompüré
- 400 g darabolt paradicsom
- kb. 1 liter víz
- 1 közepes db cukkini
- 25 dkg kelkáposzta levél vagy leveles kel
- 100 g gluténmentes levestészta vagy csipetke
- 1 konzerv fehérbab (400 g)
- 1 kk. bazsalikom
- 50 g reszelt parmezán
- só ízlés szerint
Gluténmentes minestrone leves elkészítése:
- A vöröshagymát pucolt meg és vágd apró kockákra, majd az olívaolajon kezd el fonnyasztani.
- A sárgarépákat pucold meg és karikázd fel, ha vastag az átmérőjük, akkor a karikákat meg is felezheted vagy negyedelheted.
- A halványító zeller szárát is vágd fel 2-3 cm-es darabokra és dobd a többi zöldséghez.
- Az egészet párold kb. 10 percig, majd ha kezdenek puhulni a zöldségek add hozzá az összezúzott fokhagymát, az oregánót. Az egészet alaposan keverd össze és öntsd rá a fehérbort.
- Hagyd 2-3 percig forrni majd add hozzá a sűrített paradicsomot. Keverd el és öntsd fel a darabolt paradicsommal és a vízzel. Sózd meg.
- Ha van egy akár megkeményedett parmezánvéged dobd bele a levesbe.
- A cukkinit mosd meg, karikázd fel és vágd ketté a cukkinikarikákat, majd add a leveshez.
- A kelkáposztaleveleket is mosd meg alaposan, majd vágd fel apróra és add a leveshez.
- Kb. 10 perc főzés után kóstold meg a zöldségeket, hogy megfőttek-e, ha szükséges még néhány percig főzd a gluténmentes minestrone levest, majd add hozzá a gluténmentes levestésztát és főzd puhára. Ha sűrűnek találod a levest, adj hozzá kevés vizet.
- Tálaláskor reszelt parmezánt és bazsalikomot szórj rá.
Jó étvágyat!