tejszínes meggyleves befőttből liszt nélkül

Tejszínes meggyleves befőttből liszt nélkül

A gyümölcsleves nagyon sokféleképpen elkészíthetők (tejszínnel, tejföllel, pudingporral, liszttel, liszt nélkül, friss vagy fagyasztott gyümölcsből, konzervből, befőttből stb.) . Íme egy tejszínes meggyleves befőttből liszt nélkül sült tojáshabbal.

Tejszínes meggyleves hozzávalói 4 fő részére:

Tejszínes meggyleves elkészítése befőttből liszt nélkül:

  • A magozott meggybefőttet a levével együtt tedd fel főni, de adj még hozzá 2 dl vizet.
  • Add hozzá a 2 csomag vaníliás cukrot, a csipet sót és az őrölt fahéjat.
  • Főzd puhára a meggyet. Fedő alatt, takarékon.
  • Ha a gyümölcsök már kezdenek szétesni, turmixold egyneművé a meggylevest.
  • Ezután tedd vissza a tűzre és amikor újra forrni kezd keverd bele a tejszínt.
  • Az egészet még egyszer forrald össze aztán le is veheted a tűzről.
  • Ha kissé meghűlt kóstold meg és ha szükséges mézzel édesítsd. Tekintve, hogy befőttből készült a leves, erre nem biztos, hogy szükség lesz, hiszen a meggybefőtt leve sok cukrot tartalmaz.

Sült tojáshab a gyümölcslevesre

  • 2 db tojásfehérjét kezdj el habbá verni.
  • Amikor már kezd keményedni adj hozzá apránként 3 teáskanál porcukrot és végül így verd teljesen kemény tojáshabbá.
  • Ezután töltsd habzsákba a tojáshabot.
  • Zsiradékkal kikent tepsibe nyomj tojáshab halmokat.
  • A sütőt melegítsd elő 90 fokra. Alulra tegyél egy hőálló tálba némi vizet.
  • Kb. 10 perc alatt „süsd át” a habrózsákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük