Villámgyorsan elkészíthető, finom és gluténmentes: paradicsomos-tonhalas tésztaragu. Amilyen gyorsan készül, olyan hamar el is fog fogyni! Készítsd el és gyűjtsd be az elismeréseket!
Paradicsomos-tonhalas tésztaragu hozzávalói:
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- kb. 30 db koktélparadicsom
- 3 dl paradicsompüré
- só ízlés szerint
- csipet őrölt bors
- 1 teáskanál szárított morzsolt bazsalikom
- 50 g reszelt parmezán
- 100 g konzerv tonhal
- gluténmentes tészta
Tésztaragu elkészítése:
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és kevés olajon kezd el üvegesre pirítani. Add hozzá a zúzott fokhagymát is, de vigyázz, hogy ne égjen meg, mert akkor megkeseredik.
- A koktélparadicsomokat vágd ketté és add a hagymákhoz, majd öntsd rá a paradicsompürét is. Sózd és borsozd ízlés szerint.
- Kb. 10 perc főzés után a paradicsomok összeesnek és a ragu besűrűsödik. Ekkor add hozzá a bazsalikomot, a reszelt parmezánt és a tonhalkonzervet.
- Keverd át az egészet, majd le is veheted a tűzről.
- Közben sós, lobogó vízben főzz ki gluténmentes száraztésztát. Még tálalás előtt össze is keverheted a ragut és a tésztát, de tálalhatod a ragut a tésztára merve.