Sültekhez, grillezett húsokhoz, grillkolbászokhoz kiváló kiegészítő lehet ez a színes, tápláló és egészséges hagymás babragu.
Hagymás babragu hozzávalói:
- 30 dkg vörös bab
- zsiradék
- 3 db közepes vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 db közepes lilahagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 db babérlevél
- petrezselyemzöld
- 3 evőkanál gyümölcsecet
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
Hagymás babragu elkészítése:
- A hagymákat pucold meg. Egy darab vöröshagymát hagyj egészben, a lila hagymát és a másik két darab vöröshagymát vágd ketté, majd szeletekre, a fokhagymagerezdeket szintén szeleteld fel.
- Ha szárazbabbal dolgozol egy éjszakára áztasd be. Másnap szűrd le, mosd át.
- Ha konzervbabod van mosd át.
- A megmosott babot tedd fel főni a 2 db babérlevéllel és 1 db meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymával és sóval.
- Főzd a babot addig , amíg megpuhul, majd szűrd le. A konzervbabnál a főzési idő nagyon rövid.
- A vörös- és lila hagyma szeleteket néhány evőkanál zsiradékon fonnyaszd meg. A fokhagymaszeleteket is add a fonnyasztott hozzá, majd pirítsd őket néhány percig együtt, de vigyázz, hogy ne égjen meg a fokhagyma.
- Add a hagymákhoz a babot. Sózd, borsozd, add hozzá a gyümölcsecetet és a mézet, majd 10 percig főzd együtt, aztán add hozzá a felkockázott kaliforniai paprikát is.
- Még 5 percig párold az egész ragut, majd add hozzá a petrezselyemzöldet és a zeller zöldet.